Vigtig udmelding til disse borgere: Nu skærper politiet sikkerheden

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
PET melder ud om skærpet fokus.

Mest læste i dag

I kølvandet på den seneste tids demonstrationer og debat omkring konflikten mellem Israel og Hamas i Gaza har Justitsminister Peter Hummelgaard modtaget en skriftlig redegørelse fra Politiets Efterretningstjeneste (PET). Redegørelsen indeholder operative anbefalinger, der er blevet sendt til det danske politi for at håndtere stigende spændinger og terrortrusler.

Ifølge redegørelsen er der blevet fokuseret på at styrke sikkerheden omkring jødiske, israelske og palæstinensiske interesser i Danmark. Dette kommer som en reaktion på den seneste udvikling i konflikten og kræver skærpet opmærksomhed for at forebygge eventuelle trusselsbilleder.

"Der har siden terrorangrebet ved synagogen i København i februar 2015 været en styrket sikkerhed omkring en række jødiske og israelske interesser i Danmark. Udviklingen i konflikten i Israel og Gaza har skabt fornyet fokus herpå, hvilket har ført til, at PET har udarbejdet en række operative anbefalinger til politiet om blandt andet skærpet opmærksomhed vedrørende sikkerheden omkring israelske, jødiske og palæstinensiske interesser og aktiviteter i Danmark," står der i redegørelsen.

I redegørelsen står der klart, at PET har udarbejdet en række operative anbefalinger til politiet. Disse anbefalinger inkluderer skærpet opmærksomhed vedrørende sikkerheden omkring israelske, jødiske og palæstinensiske interesser og aktiviteter i Danmark. Justitsministeren betegner disse tiltag som nødvendige for at imødegå potentielle trusler mod sikkerheden.

Det skriver B.T.

Fokus på sikkerhed siden tidligere terrorangreb

I redegørelsen refereres der også tilbage til terrorangrebet ved synagogen i København i februar 2015. Siden dette angreb har der været implementeret forbedrede sikkerhedsforanstaltninger omkring jødiske og israelske interesser i Danmark. Den seneste udvikling i konflikten har nu resulteret i en yderligere optrapning af sikkerheden.

Regeringen og myndighederne udtrykker bekymring for potentielle terrortrusler i kølvandet på den eskalerede konflikt i Mellemøsten. De operative anbefalinger fra PET er en del af bestræbelserne på at sikre, at Danmark forbliver trygt og beskyttet mod eventuelle sikkerhedstrusler.

Anbefalet til dig