Vigtigt brev på vej til disse borgere: Kan se stigninger til mere end 45.000 kroner

Af: Ida Hansson

|

15/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du bor i denne kommune, så skal du holde øje i postkassen.

Mest læste i dag

Det er efterhånden almindeligt kendt, at de stigende gaspriser i Europa giver udfordringer for mange boligejere med gasfyr. Det har stor indflydelse på den enkelte boligejers privatøkonomi, når priserne stiger. Boligejere, der tidligere har haft en årlig varmeregning på 15.000 kr. kan se stigninger til mere end 45.000 kr.

De høje varmepriser giver problemer for nogle boligejere her og nu, men giver også panderynker for boligejere, der er bekymrede for værdien af deres hus, hvis de vil sælge.

Problemerne er velkendte - også blandt byrødderne i Hjørring Kommune. Formanden for kommunens Teknik- og Miljøudvalg Søren Homann (C) er derfor rigtig godt tilfreds med, at Byrådet den 30. november godkendte kommunens varmeplan.

- Vi har i den grad været i arbejdstøjet de seneste måneder for at få fjernvarmen rullet bredere ud i vores kommunefortæller Søren Homann. Han fremhæver, at det har været vigtigt for Teknik- og Miljøudvalget, at borgerne så hurtigt som muligt kan få en klar melding på, om de kan forvente at få mulighed for at skifte fra naturgas til fjernvarme.

Søren Homann fortæller også, at hele Teknik- og Miljøudvalget har mærket en stor interesse fra landsbyerne og sætter pris på, at de forskellige varmeforsyninger bidrager til at finde løsninger. De kommende løsninger bliver fortalt med direkte brev til borgerne, og hele varmeplanen kan ses på kommunens hjemmeside, fortsætter Søren Homann.

Varmeplanen viser, hvilke landsbyer og lokalområder i Hjørring Kommune, der kan forvente at få mulighed for fjernvarme, men også de områder, hvor fjernvarmen ikke forventes at kunne nå ud. Det oplyser Hjørring Kommune i en pressemeddelelse.

De første dele af udrulningen af fjernvarme er så småt på vej i gang i Astrup, hvor indbyggerne kan se frem til, at Sindal Varmeforsyning giver mulighed for fjernvarme. Hjørring Kommune forventer, at opgaven med udrulning af fjernvarme til landsbyer kommer til at tage flere år.

Teamleder Martin Berg Nielsen forudser da også, at der kan komme mange spørgsmål, når de første breve begynder at lande i borgernes e-Boks i løbet af december. Martin Berg Nielsen fortæller, at brevene sendes ud i løbet af december, og samtidig åbner Hjørring Kommune en hotline, hvor man kan stille opklarende spørgsmål, hvis man har brug for hjælp til at forstå sine muligheder for fjernvarme.

Anbefalet til dig