Vigtigt møde: Mette Frederiksen tager imod på Marienborg

16/07/2020

Christian Granhøj Skouboe

Mette Frederiksen skal mødes med den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo (th). Foto: Shutterstock
Senere på året skal Danmark og USA mødes.

Mest læste i dag

Statsministeriet fortæller i en pressemeddelelse, at statsminister Mette Frederiksen tager imod den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo onsdag 22. juli på Marienborg.

Meddelelsen fortæller ikke, hvad emnet for statsministerens og Mike Pompeos diskussioner vil være. 

Efter mødet med statsministeren mødes den amerikanske udenrigsminister bl.a. med udenrigsminister Jeppe Kofod samt Grønlands naalakkersuisoq for udenrigsanliggender og energi Steen Lynge og Færøernes landsstyremand for kultur og udenrigsanliggender Jenis av Rana.

Coronavirus - blandt andet

Udenrigsministeriet har i den forbindelse en pressemeddelelse, hvor udenrigsminister Jeppe Kofod (S) ser frem til mødet med sin amerikanske kollega. De skal bl.a. tale om handel og coronavirus. 

”Jeg ser frem til at byde min gode kollega Mike Pompeo velkommen, når han, på en af sine ganske få rejser i denne usædvanlige tid, lægger vejen forbi København. USA er en tæt ven af Danmark og vores absolut nærmeste allierede. Det dansk-amerikanske forhold rækker langt tilbage, og jeg glæder mig til at genbekræfte vores nære relationer i forbindelse med mødet”, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Under besøget vil den danske udenrigsminister bl.a. være vært ved en arbejdsfrokost, hvor de to udenrigsministre får lejlighed for at drøfte en lang række emner:

”Det giver os en enestående mulighed for at tale om globale emner af fælles interesse såsom sikkerhed, handel og Covid-19-pandemiens betydning for det internationale samarbejde”, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

 

Anbefalet til dig