Vigtigt valg venter: Prins Christian skal snart træffe sin beslutning

22/02/2021

Christian Granhøj Skouboe

Prins Christian her afbilledet af sin mor i anledning af prinsens fødselsdag 15. oktober sidste år. Foto: H.K.H. Kronprinsessen
Deadlinen nærmer sig med hastige skridt for den unge prins.

Mest læste i dag

Lige nu går 15-årige Prins Christian i 9. klasse på Tranegårdskolen i Hellerup. Men hvad skal der ske efter sommerferien?

Kronprins Frederik, prins Christians far, gik direkte fra 9. klasse og videre til 1.g på Øregård Gymnasium. Hvis Prins Christian vil gå samme vej, så er det nu, at han skal beslutte sig. Det skriver Billed Bladet.

Hvis prinsen ønsker at gå på gymnasiet efter sommerferien, så skal han have søgt om optagelse senest 1. marts. Så har har ifølge ugebladet søgt rettidigt.

Blev studenter i 1986

Både kronprins Frederik og prins Joachim afsluttede deres gymnasiale uddannelse på Øregård Gymnasium i Hellerup i 1986.

De sluttede begge af med en dansk eksamen, hvor prins Joachim indkasserede et 11-tal, og kronprins Frederik scorede et 9-tal. Det skriver TV 2. De to prinser er født med kun et års mellemrum, og i sommeren 1983 startede de på samme årgang på Øregård Gymnasium, hvorfra de blev studenter tre år senere.

Bortvist fra skolen

I løbet af 3. g blev prins Joachim bortvist fra Øregård Gymnasium i en uge. 

Sammen med nogle venner mødte prins Joachim op til en skolekomedie fremført af skolens 2. g'ere og have generet skuespillerne på scenen. Derudover var han også ‘halvfuld’, skrev B.T. ifølge TV 2.

Trods bommerten fik han lov til at komme tilbage, og fik altså studenterhuen på i 1986.