Vil du møde ind på arbejde? Her skal du have gyldigt coronapas

19/11/2021

Julie Møller

Foto: Statens Serum Institut
"Det er et nødvendigt skridt," lyder det fra direktøren.

Mest læste i dag

I sidste uge meldte Rema 1000 ud, at supermarkedskæden har valgt at indføre coronapas på virksomhedens centrallager i Horsens. 

Det er ikke det eneste sted i det jyske, hvor de ansatte skal medbringe et gyldigt coronapas.

Hos Den Gamle By i Aarhus blev der onsdag i denne uge indført krav om gyldigt coronapas hos alle medarbejdere.

Det er et nødvendigt skridt, lyder det fra Den Gamle Bys museumsdirektør, Thomas Bloch Ravn.

”Smitten er desværre stigende i hele landet og det er en fælles samfundsopgave at få den reduceret. Erfaringerne fra sidste år viser med al tydelighed, hvor vigtigt og effektivt det er at sætte ind i tide. Formålet med coronapas for medarbejdere er selvsagt at beskytte hinanden og vores gæster mod smitte. Her har vi især et ansvar for de personer, som er særligt sårbare og dem har vi både som gæster og medarbejdere” siger Thomas Bloch Ravn i en pressemeddelelse.

Den Gamle By indfører coronapas for alle medarbejdere. Foto: Shutterstock.

Intet krav om vaccine

Den Gamle By indfører ikke krav om vaccination, men medarbejdere, som af den ene eller anden grund ikke ønsker at blive vaccineret, skal testes to gange om ugen. 

”I første omgang betragter vi coronapasset som en tillidssag, men fra tid til anden foretages stikprøver,” forklarer Thomas Bloch Ravn.

Hvis man ønsker at besøge Den Gamle By, så skal man også have styr på coronapasset. 

På baggrund af en indstilling fra Epidemikommissionen vedtog Epidemiudvalget tidligere på måneden, at Covid-19 igen kategoriseres som en samfundskritisk sygdom i en periode på én måned. 

Det betyder, at coronapasset er blevet indført på en række områder. I denne artikel kan du se, hvor du igen skal vise coronapas:

 




 

Anbefalet til dig