Vil give sommergave til danskerne: Her er deres plan

19/6/20 09:15

Christian Granhøj Skouboe

Mette Frederiksen under sin grundlovstale. Nu forhandler regeringen om endnu en sommerpakke. Foto: Socialdemokratiet
Mette Frederiksen og resten af regeringen vil have danskerne til at lade bilen blive i garagen, når de tager på sommerferie i år.

Først tøede de tre af danskernes fem ugers indefrosne feriepenge op og nu barsler regeringen med endnu et initiativ, der skal pumpe liv i dansk økonomi ved at få borgerne til at holde ferie herhjemme, istedet for at stryge på charterrejse til sydens sol. 

En af de måder som regeringen vil gøre dette på, er ved at indføre et såkaldt sommerpas, fortæller Politiken. Meningen med dette er, at det skal få danskerne til at vælge offentlige transportmidler, når de drager på ferie. Istedet for at pakke bilen, skal man tage bus, tog letbane eller metro.

Sådan bliver priserne

Konkret betyder regeringens forslag - såfremt det vedtages - at voksne danskere får mulighed for at rejse frit i hele landet i otte dage for 299 kroner. Ifølge Politikens oplysninger, så gælder det til tog fra DSB og Arriva, busser, metroer, lokalbaner og letbaner i hele Danmark. 

Avisen fortæller desuden, at passet vil være gyldigt fra 27. juni til 9. august. Udover prisen på 299 kroner for en voksen, så hedder det sig, at det vil koste 149 kroner, hvis man ønsker at købe passet til et barn over 12. 

Om forslaget bliver til noget vides endnu ikke. Statsminister Mette Frederiksen og resten af regeringen tager det med, når der skal forhandles om endnu en sommerpakke, der kan få danskerne til at droppe udenlandsrejserne og holde ferie i Danmark.