Vil ikke bide skeer med Margrethe: Dronning gør minister mundlam

Nyheder
Dronning Margrethe blev ikke kun interviewet, men også fotograferet i anledning af sin nylige runde fødselsdag. Foto: Keld Navntoft, Kongehuset
Minister vil ikke kommentere dronningens udtalelser.

Mest læste i dag

Selvom han bestrider et af landets højeste embeder, skal klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) ikke have noget klinket med dronning Margrethe.

Det er beskeden i et nyt svar, som ministeren har sendt til foketingsmedlemmet Sikandar Siddique.

Dronning vækker opsigt

I anledning af sin 80 års fødselsdag har dronnimg Margrethe nemlig givet store interviews til landets velrenommerede medier. Heri har dronningen fortalt vidt og bredt om, hvordan livet ser ud fra hendes tronstol. Da hun talte med Politiken, så faldt snakken i løbet af interviewet på klimaet og de forandringer, som netop dette område undergår i disse år.

Journalisten spurgte, om majestæten er enig med videnskaben, når denne slår fast, at klimaforandringerne er menneskeskabte.

"Jamen, at mennesker spiller en rolle i klimaforandringer, det er der nok ingen tvivl om. Men om de er skabte - direkte - det er jeg ikke ganske overbevist om."

Kræver svar

Siddique bad tidligere på måneden om ministeren svare på, om regeringen deler dronning Margrethes holdning til klimaforandringerne. Majesætten var omdrejningspunktet for en hel del politisk debat.

"Jeg finder ikke anledning til at kommentere på enkeltdele i et interview med Hendes Majestæt Dronningen," skriver klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen i svaret, inden han fortsætter:

"Regeringens politik på området er klar. Regeringen har således meldt ud, at regeringen arbejder for at indfri de målsætninger, der følger af aftale om klimalov af 6. december 2019 om 70 pct. reduktion af drivhusgasudledningerne i 2030 ift. 1990 og et langsigtet mål om klimaneutralitet i senest 2050. Det er det, jeg forholder mig til, og som jeg hver dag arbejder for at realisere."

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig