Vild med Dans bliver til musical: Få forsmag på musikken her

15/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

Musicalen åbner senere i år. Foto: Vild med Dans - The Musical!
Liveorkester med bl.a. James Sampson og Gry Trampedach i front spiller velkendte sange om dans og kærlighed i verdenspremieren på "Vild med Dans - The Musical! "

Mest læste i dag

"Vild med Dans - The Musical!" krydres med velkendte toner fra både nye og gamle klassikere, når James Sampson og Gry Trampedach byder op til dans. Her kan publikum glæde sig til et bredt repertoire, der dækker alt fra Marvin Gayes Ain’t No Mountain High Enough, Patsy Clines Crazy og Lou Reeds Perfect Day til Madonnas Like a Virgin og Just Dance af Lady Gaga.

I "Vild med Dans - The Musical!" er musikken meget mere end sang og baggrundstoner til dansene i showet. Musikken kommer med ud i øvelokalet og om bag scenen, når deltagerne bryder ud i dans, når et dansetrin lykkes, eller når de møder udfordringer undervejs på rejsen mod trofæet. Publikum får en indlevende og uforglemmelig oplevelse, når liveorkesteret ført an af kapelmester Mikkel Gomard og med James Sampson og Gry Trampedach i spidsen kommer hele følelsesregistret igennem.

For den amerikansk-danske sanger James Sampson er Vild med dans-universet ikke nyt, da han selv deltog i programmet med den professionelle danser Mie Moltke i 2015 og endte blandt top fem. Han blev for alvor kendt, da han i 2001 vandt konkurrencen Stjerne for en aften og har siden tryllebundet tilhørerne med sin ukomplicerede og naturlige charme.Nu skal han synge i "Vild med Dans - The Musical!" sammen med den professionelle sangerinde Gry Trampedach, der slog igennem, efter hun i 1995 vandt talentkonkurrencen Stjerneskud. I efteråret 2019 spillede hun en af de tre Sanne-udgaver i Sanne The Musical, og hun har desuden sunget kor på flere TV-shows samt for et hav af forskellige bands og solister.

Liveorkesteret styres af Mikkel Gomard, der tidligere har været kapelmester på teaterproduktioner og koncertopsætninger, som f.eks. Djævlens Lærling, Into the Woods.

Kan man ikke vente med høre de mange hits live til"Vild med Dans - The Musical!", kan man allerede nu lytte til musicalens musikalske repertoire. Holdet bag har lavet en Spotify-liste, hvor man kan få en forsmag på musicalens sange. Du kan lytte til spillelisten her

Musicalens handling

Musicalens præmis er, at Vild med dans-programmet for første gang nogensinde lader helt almindelige danskere indtage dansegulvet. Kvinden bag programmet, den professionelle og strålende værtinde Kira, har med hjælp fra forestillingsleder og publikumsanimator, Ulrik, udvalgt de endelige livedeltagere.

Blandt de udvalgte har vi Thomas, som er gået i stå i livet efter sin skilsmisse. Hans ekskone har meldt ham til programmet, og han deltager nu i Vild med dans med det ene formål at vinde sin ekskone tilbage. Den målrettede pige Christina er vant til at samle på trofæer, og Vild med dans skal være endnu et. Men at lære at danse kræver ikke kun vilje, men også følelser og hengivelse, og Christina må indse, hvad der er det vigtigste i livet. Den unge, billedskønne Maiken er med for at vinde, men hopper konsekvent over, hvor gærdet er lavest. En knæskade truer med at sætte en stopper for legen, og Maiken må for første gang i livet knokle for at nå sine drømme.

Showet ruller, de overdådige kjoler blafrer, og musikken spiller, alt imens de hårdt prøvede deltagere står ansigt til ansigt med frygten, kærligheden og ikke mindst dem selv. Deltagerne kommer til at opleve, at dansen forandrer deres liv.
 

Plakaten til musicalen. Foto: Vild med Dans - The Musical! 

Holdet bag og på scenen

VILD MED DANS – THE MUSICAL er udviklet og produceret af Østre Gasværk Teater, som har lagt kuppel og scene til forestillingerne Elsk mig i nat, Pelle Erobreren, Jordens søjler og Shakespeare in love. Musicalen instrueres af den Reumertvindende instruktør Rolf Heim, som bl.a. stod bag opsætningerne på Nick Caves teaterkoncert og The sound of music. Manuskriptet leveres af Reumert-vinderen Thomas Markmann, der senest var aktuel med Død over eliten (2019). Karin Betz fremtryller forestillingens scenografi og kostumer, koreograf Peter Friis skaber de mange dansetrin, og i spidsen for orkestret svinger kapelmester Mikkel Gomard taktstokken.

 

Anbefalet til dig