Vild med dans-deltager: Sådan overvandt jeg mit alkoholmisbrug

28/10/20 17:20

Nicolai Busekist

Foto: Magnus Eckstrøm/TV 2
Alkoholmisbruget kostede Vild med dans-deltagere forholdet til sin kæreste. Nu åbner han op om, hvordan han overvandt sit alkoholmisbrug.

Vild med dans-deltageren Morten "Faustix" Olsen er en dansk stjerne-dj, der har produceret musik med verdensstjerner som Diplo og Major Lazer.

Og så har han i mange år haft et alkoholmisbrug. Faktisk stod det så galt til, at han i januar 2018 skrev et ærligt opslag på Facebook, hvori han beskrev, at alkoholmisbruget havde kostet ham forholdet til sin kæreste, Irina Olsen.

Sidenhen har Morten og Irina igen fundet sammen, og blev tilmed gift. Det blev de den 21. september på Sophienberg Slot i Rungsted.

Tog en kold tyrker

Over for Ude og Hjemme fortæller Morten "Faustix" Olsen, hvordan han har vundet over sit alkoholmisbrug. Her fortæller han, at han ganske enkelt har taget en kold tyrker.

Endvidere fortæller han, at han droppede festerne, og i stedet har fokuseret på andre ting. Blandt andet fremhæver han basale ting såsom græsklipning, husrenovering m.m.

"Jeg har haft så mange hobbyer at udfylde min kalender med. Ting som faktisk kan gavne mig på længere sigt," fortæller Morten Olsen til Ude og Hjemme.

Dette følger han op ved at sige: "Jeg har ikke siddet at være ensom. Jeg har hygget mig med min familie. Og nu er jeg med i Vild med dans."

Han understreger dog, at han ikke har en trang til alkohol i dagligdagen.

"Det er ikke fordi, at jeg render rundt og har en trang til alkohol," fortæller han også til Ude og Hjemme.

Fuld af liv

Efter at have lagt alkohol på hylden, er han blevet motiveret til at hjælpe unge gymnasieelever med ikke at begå samme fejl, som han selv har gjort.

Han har tidligere forsøgt at udbrede et budskab om, at man bliver mere til stede, hvis ikke man drikker hver gang, man er ude. Det gjorde han tilbage i 2019 i samarbejde med Bekæmpelse og Trygfonden igennem en kampagne, der fik navnet "Fuld af liv".