Vild udmelding fra DMI: Nu kommer sneen for alvor

16/1/23 08:58

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu kommer vinteren retur- og den har tænkte sig at blive.

Koldere luft med vinterligt nedbør strømmer ned over Danmark, og danskerne skal også byde velkommen til nattefrosten, der for alvor vender tilbage. 

Det sker i kølvandet på en efterårssøndag, der bød på regn og rusk. 

Men nu ændrer vejret karakter. 

Sådan lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)

Den kommende uge byder nemlig på mere vinterligt vejr, hvorfor vi også kan se frem til temperaturer der i dagtimerne holder sig under 5 grader og nattefrosten bliver mere udbredt. 

Det meste af ugen vil vi få solen at se, men du skal også være forberedt på at der kommer byger. Byger kan være med både regn, slud og sne. Dog skal danskerne, fra ud på eftermiddagen og en del af tirsdagen, lige have et lavtryk med tilhørende nedbør til at passere landet fra sydvest. Nedbøren vil også her falde i alle tre former.

Tirsdagen starter først skyet med regn eller slud flere steder, før der senere bliver opklaring vestfra med lidt eller nogen sol og spredte byger, der kan være med slud eller tøsne.

Om aftenen og natten vekslende skydække og fortsat byger hist og her, tildels med slud eller sne. Temp. mellem 2 graders frost og 3 graders varme, og let til frisk vind fra vest og sydvest, ved kysterne stedvis op til hård vind. 

Og det er bestemt ikke en enlig svale. 

Hen af ugen fortsætter vejret, der altså bliver øjebliksbilledet i den kommende uge. 

Så har du ikke fået skiftet til vinterdæk på bilen, tændt for varmen eller fundet hue og handskerne frem - så er det med at få det gjort.