Vilde dyr lider: Indfanges og bruges som naturmedicin mod corona

31/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Bjørne indfanges og holdes i bur, hvorefter deres galde tappes med kanyler. Foto: Shutterstock
Nu anbefaler Kina brugen af naturmedicin med vilde dyr som middel mod corona.

Mest læste i dag

Det er ikke en gang en måned siden, at Kina indførte forbud mod handel med vilde dyr. Det gjorde landet, fordi at netop denne handel betragtes som årsag til coronavirussens udbrud. Pandemien startede nemlig på et markede i byen Wuhan, hvor vilde dyr og madvarer handles side om side. 

Det fortæller B.T.

Nu er de kinesiske myndigheder gået i en helt anden retning. Nu anbefaler netop mynidghederne nemlig naturmedicin fra vilde dyr som et middel, der kan være godt mod coronavirus. Det er medicin, som er fremstillet af bjørnegalde. Galden fra bjørne har været brugt som naturmedicin i Kina i hundrevis af år. 

 

Tappes med kanyler

National Geographic har spurgt professor Clifford Steer fra University of Minnesota om bjørnegalden virker. Han fortæller, at den kan have en dæmpende effekt på immunforsvaret, da den virker antiinflammatorisk. Videnskabeligt er der dog intet belæg for, at galden virker mod COVID-19. 

Hos World ANimal Protection Danmark forholder man sig meget uforstående over, at Kina nu anbefaler naturmedicin, som stammer fra vilde dyr. 


"Det er både tragisk og komisk, at man anbefaler at bruge traditionel asiatisk medicin, som indeholder ingredienser fra et vildt dyr, til behandling af COVID-19, når man samtidig ved, at den nuværende pandemi stammer fra omgang med vilde dyr," siger direktør Gitte Buckhave - inden hun fortsætter:

"Bjørnene sidder hele deres liv indespærret i små bure på bjørnegaldefabrikker. De får jævnligt tappet deres galde, ved at store kanyler bliver stukket ind i deres galdeblærer eller gennem åbne sår i maven. Det er enormt smertefuldt for bjørnene,"

 

Anbefalet til dig