Vilde påstande: Putins embedsmænd har henvendt sig til Vesten for at hjælpe med at afslutte krigen

15/8/22 07:19

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Ifølge sensationelle påstande har Putins højtstående embedsmænd angiveligt henvendt sig til Vesten for at hjælpe med at afslutte krigen.

En højtplaceret embedsmand i Kreml har afsløret, at Putins regering er "panikket" over retningen af ​​den brutale invasion. Det fremgår i en rapport, der er nået frem til vestlige efterretningstjenester.

Som rapporteret af Mirror, menes det, at højtstående officerer og embedsmænd er blevet skræmt af hårdtslående sanktioner, en svigtende økonomi og øgede risici, såsom kampe omkring Zaporizhzhia-atomkraftværket.

Ifølge avisen lyder et dokument: "En repræsentant for Putins inderkreds sendte et signal til Vesten om ønsket om at forhandle. Stemningen i Kreml-eliten er panik.”

I går aftes sagde en højtstående ukrainsk diplomatisk kilde til Daily Mirror: "Hvis nogen tæt på Putin allerede har gjort tilnærmelser, ville det ikke komme som en overraskelse. Det er ofte tilfældet, som det skete i de afsluttende stadier af Anden Verdenskrig, at embedsmænd fra en side, der bekymrer sig om deres fremtid, gør en indsats for at sikre det," lød det i rapporten.

"Mange af Kremls 'elite' kender livet i Vesten, har fået børn på vestlige universiteter og har boet andre steder. De ved, at der er et godt liv at få væk fra Putins greb, men indtil videre har de ikke gjort noget ved det, da de er for bange for, hvad der vil ske med dem," stod der.

Det kommer, da det blev annonceret af Ukraines forsvarsministerium, at "en femtedel" af de russiske væbnede styrkers enheder nu var "ødelagt". Og Ukraine siger også, at Putin har efterladt 20.000 russiske tropper strandet i en taktisk tilbagetrækning, efter at Kiev sprængte vigtige broer i luften i landets sydlige by, Kherson.

Soldaterne menes at være afskåret fra deres bataljon og vigtige forsyningslinjer efter et ukrainsk missilangreb i regionen over natten. Det skriver The Sun.

Ukraine beskylder Rusland for 'atomafpresning'

Rusland er blevet beskyldt for at "afpresse den frie verden", mens de fortsætter med at besætte Europas største atomstation.

Præsident Zelensky har kritiseret russiske tropper for at affyre kanoner og missiler fra kraftværket.

"Enhver russisk soldat, der enten skyder på anlægget eller skyder under dække af anlægget, må forstå, at han er ved at blive et særligt mål for vores efterretningstjeneste, for vores særlige tjenester, for vores hær," sagde præsident Zelensky.