Vildt beløb: Så meget vil prins Joachim tjene i USA

Af: Ida Hansson

|

03/04/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er bestemt ikke småpenge prins Joachim kommer til at tjene, når han inden længe starter sit nye job i Washington D.C.

Mest læste i dag

Den 1. september tiltræder prins Joachim en stilling som forsvarsindustriattaché i den amerikanske hovedstad Washington D.C.

Her skal prins Joachim som Danmarks repræsentant i de kommende år være med til at styrke det forsvarsindustrielle samarbejde med USA og Canada.

Senest har prins Joachim og prinsesse Marie boet fire år i Paris, hvor prins Joachim først gennemførte en militær lederuddannelse.

Efterfølgende fik han en stilling som forsvarsattaché på den danske ambassade i Paris. Når familien inden længe drager tværs over Atlanten og indleder et nyt liv i Washington, vil der dog ikke være nogen økonomisk nød.

Ekstra Bladet kan nemlig oplyse, at prins Joachim får sine årspenge med til USA. Han får ikke direkte løn for at være forsvarsattaché, men årspengene burde også være rigeligt.

Statsminister Mette Frederiksen fremsatte i marts måned et forslag om, at prins Joachim skulle kunne modtage sine årspenge uden for Danmark.

Forslaget er sat på dagsordenen til førstebehandling lige efter påske, så det ser altså ud til at blive en realitet - det skal dog stemmes igennem med flertal.

Ifølge kongehusets årsrapport, så modtog prins Joachim i 2022 3.866.792 kr. i årpenge og 202.673,57 kr. i momsrefusion. Det vil sige, at prins Joachim kan se frem til at få 322.000 i månedligt beløb, skulle det blive stemt igennem.

Det er et noget andet beløb end den nuværende forsvarsindustriattaché kan prale af at indkassere.

Den nuværende danske forsvarsindustriattaché i Washington tjener 68.613,33 kroner om måneden inklusiv alle tillæg - altså knap 825.000 kroner om året, skriver Ekstra Bladet.

Anbefalet til dig