Vilmer fik chok, da han åbnede e-Boks: Brev fra Skattestyrelsen fik ham og vennerne til at grine

Foto: Privat
Foto: Privat
Vilmer Christiansen fik en noget overraskende besked i e-Boks.

Mest læste i dag

En overraskende besked ventede en borger ved navn Vilmer Christiansen, da han åbnede sin e-Boks.

Her lå der nemlig en opkrævning fra Skattestyrelsen på blot 21 øre i renter på en gammel afgift. Vilmer Christiansen, som anerkender sin fejl i at betale en vægtafgift en dag for sent tilbage i 2022, finder det dog absurd at der opkræves så små beløb.

Det skriver Ekstra Bladet.

"Jeg kan sagtens se, at jeg har begået fejlen, men det er da en ren parodi at sende en renteopkrævning på 21 øre. Selv hvis det foregår per automatik gennem et teknisk system, så er da det åndssvagt", siger han.

Denne situation har Vilmer Christiansen og hans venner haft det morsomt over, og venner har endda tilbudt ham at låne ham de nødvendige penge og foreslået, at han spørger Skattestyrelsen om muligheden for afdrag.

"Der er noget latterligt i, at der ikke er en bagatelgrænse. I 1900-tallet var 21 øre måske meget, men vi skriver 2024. Det er da skørt. Selv når du betaler eller modtager penge af Skat, så har de altid rundet ørene af. Hvorfor gør man ikke det samme her?", udtaler Vilmer til Ekstra Bladet.

Skattestyrelsen har reageret på Vilmer Christiansens kritik ved at påpege, at de følger reglerne om opkrævning af alle rentebeløb.

Underdirektøren Sune Thvilum-Kannegaard udtaler, at han godt forstår, at det kan få flere til at sætte spørgsmålstegn ved situationen.

Vilmer Christiansens historie på Facebook har vundet genklang blandt mange, der deler hans synspunkt om, at småbeløb som disse burde afrundes eller undtages fra opkrævning.

Anbefalet til dig