Vinder 97 millioner i Lotto: Ægtepar vil bruge gevinst på overraskende formål

Nyheder
Gevinsten var en af de største i danmarkshistorien. Foto: Shutterstock.com
Vinderne af Danmarkshistoriens 8. største gevinst har altid drømt om at kunne dele penge og gaver ud til familie og venner.

Mest læste i dag

Et par i tresserne fra Københavns Kommune blev i onsdags de heldige vindere af 97 millioner kroner i det nordiske lotteri Vikinglotto.

Danske Spil har talt med den kvindelige vinder, som fortæller, at parret har spillet forskellige former for Lotto i rigtig mange år, men nok aldrig havde forestillet sig, at de skulle løbe med den 8. største lotterigevinst i Danmarkshistorien. Det fortæller Danske Spil selv i en pressemeddelelse. 

Det var kvindens mand, der dagen efter Vikinglottos trækning, havde tjekket vindertallene, mens hun var på arbejde. Da hun kom hjem, stod hoveddøren åben, og hendes første indskydelse var, om der havde været indbrud i hjemmet, eller om der var sket manden noget, mens hun havde været væk.

"Jeg gik indenfor med hjertet oppe i halsen, men jeg kom bare ind til en meget glad mand, der forklarede, at han havde været ude ved døren for at holde øje med, hvornår jeg kom hjem. Han sagde, at jeg skulle sætte mig ned, og så sagde han tillykke. Jeg fattede absolut intet, men spurgte, om jeg skulle være bedstemor, hvilket jo også ville være dejligt, siger hun med glæde i stemmen."

Blev helt bekymret

Det var dog en helt anden slags nyhed, manden kunne komme med. Nemlig, at de havde ramt den helt rigtige kombination af tal på deres Vikinglotto kupon. Og at den lille lap papir nu var lige præcis 97.333.794 kroner værd.

"Han havde gået med det hele dagen, men ville ikke ringe og forstyrre mig, så jeg mistede koncentrationen. Så han var ved at sprænge i luften af spænding. Det skal indrømmes, at jeg først var meget skeptisk, men jeg kunne jo se på tallene, at det var de rigtige. Så vi skyndte os ned og fik præmiesøgt kuponen for lige at være sikre. Der fik vi at vide, at der var en gevinst på over 9999,- og at vi skulle kontakte Danske Spil."

Dagen efter tog parret, der er millionærer nr. 3660, ud til Danske Spild hovedkvarter i Brøndby og afleverede kuponen. Den nybagte millionøse forklarer, at natten før ikke bød på megen søvn.

"Man lå jo og var helt vildt bekymret for, at der skulle udbryde brand eller nogen skulle bryde ind. Så det var en stor lettelse at få den afleveret, så der var styr på det," fortæller kvinden og understreger, at de gerne vil være anonyme.

Havde lagt en plan

Det er tydeligt, at kvinden stadig har lidt svært ved at tro på, at hun er blevet mangemillionær og aldrig behøver at spekulere mere på, om der skulle være penge nok, når hun går på pension. Men faktisk er det ikke så meget på egne vegne, at hun er glad for, at gevinsten er så stor.

"Min mand og jeg har altid leget med tanken om, hvordan vi ville fordele pengene, når vi vandt. Ikke hvis, men når. Så vi har lavet små lister over dem af vores familier og venner, der enten skulle have en bil eller en økonomisk håndsrækning. Nu skal vi lige have revideret listen, og det kan godt være at bilen bliver lidt mere fancy, og at der kommer et par nuller mere bagpå pengebeløbet. Det er så hyggeligt at gå og tale om, hvordan vi skal overdrage penge og gaver," siger hun.

Parret har under coronakrisen ikke set hverken familie eller venner, så de glæder sig til at kunne fejre gevinsten med en stor fest på et tidspunkt.

"Vi har hele tiden aftalt, at vi skulle holde fest, når dette var overstået. Men det kan da godt være, den lige bliver opgraderet lidt," lyder det.

Ud over at dele penge ud til familien så drømmer parret også om at invitere børn og børnebørn på en rejse, når det engang kan lade sig gøre.

"De penge skal bare sørge for, at alle har det godt, og at vi får en masse store oplevelser sammen."
 

 

Anbefalet til dig