For fjerde år i træk har Landbrug & Fødevarer kåret vinderen af den prestigefyldte konkurrence 'Årets ret med fisk & skaldyr'.
I år gik sejren til Restaurant Tri, der imponerede med en udsøgt ret, hvor hummeren spiller hovedrollen.
Det skriver Landbrug og Fødevarer i en pressemeddelelse.
Prisen blev tildelt for deres omhyggeligt tilberedte hummerret, som præsenterer delikat hummerkød serveret med syltede hvide ribs, karsefrø og syltede nobilisgrankogler.
Retten rundes af ved bordet med en fløjlsblød sauce på hummerfløde, skilt med hummerolie.
(Du kan se et billede af retten i bunden af artiklen)
Dommerpanelet roste Tri for deres præcision og dybe respekt for de lokale råvarer:
”Med en fantastisk konsistens, der bør opleves, brillierer Tri med sit friske take på en kold hummerret. Hovedemnet står knivskarpt og tager opmærksomheden, og garnituren med bl.a. peberrodssaft og fermenterede hvide ribs underbygger noterne i hummeren. Sneradisen giver ekstra konsistens og retten er overvældende smuk i al sin enkelthed.”- Lød motivationen.
Køkkenchef og ejer, Nicolas Min Jørgensen, delte sin begejstring:
"Jamen, det er helt fantastisk at vinde Årets Ret med Fisk & Skaldyr. Det betyder rigtig meget for os. Vi ligger jo helt ude ved Vesterhavet, vi kan se både Limfjorden og Vesterhavet, og det er en kæmpestor del af vores DNA.
Jeg har også været så heldig at kunne tage min fisker med i dag – ham, der leverer hummerne til os. Jeg kan mærke, at selv en 50-årig vestjyde bliver rørt, og det er jo lige præcis dét, vi gerne vil. Vi vil gerne have, at de lokale i Thy, på Mors og andre steder forstår, hvilken råvarerrigdom de har omkring sig. Det gør mig virkelig glad!"
Til store klapsalver fra salen modtog Nicolas Min Jørgensen og teamet præmien – en check på 25.000 kr., overrakt af Jan Hansen fra Danmarks Fiskeriforening.
Foto: Landbrug & Fødevarer