Virkelighedens slange-mand: Skifter hud ugentligt på grund af sjælden livstruende sygdom

16/06/2022

Naja Radik

Foto: YouTube / Rare Shot Team
Majibar Rehman Malik bliver kaldt virkelighedens slangemand. Han lider af en sjælden sygdom der gør, at han skifter hud ugentligt.

Mest læste i dag

En 25-årig ung mand, hvis hudsygdom får ham til at skifte hud nogle gange i ugen, har fortalt om sine problemer, der førte til, at han blev kaldt for slangemand af sine jævnaldrende i Indien.

Majibar lider af en sjælden sygdom kaldet erytrodermi, en potentielt livstruende betændelse i huden.

Tilstanden er ofte karakteriseret ved rød, skællende hud og er også kendt som “rød hud”. 

Det menes, at Majibars tilstand begyndte kort efter hans fødsel. 

Nu lider han af at skifte hud med få dages mellemrum, hvilket har givet ham tilnavnet slangemand, samt tør hud, der revner i vintermånederne.

Efter at have besøgt lægen i sin hjemby, Bihar, Vestbengalen i Indien, blev han rådet til, at tage til et større hospital for at få behandling. 

På grund af økonomiske vanskeligheder, var hans familie ikke i stand til, at betale for yderligere lægehjælp.

Da han voksede op, gik Majibar i skole, men hans skolegang blev stoppet da andre børn i hans klasse var bange for at se på ham, fortæller han selv. 

Som følge heraf siger han, at han blev smidt ud af skolen. 

I et klip, viser Malik os hans dagligdag.

Han starter i klippet med at børste sine tænder, herefter tager han kameraet helt tæt på ansigtet, hvor man kan se hans revnede hud og røde øjne.

Kort efter, fortsætter han med, at spise et måltid med hænderne, mens han er inde i sin families hjem, der ser ud til, at være en lille hytte i en landsby. 

Da han tager sin bluse af, snurrer han rundt, for at vise det fulde omfang af hans tilstand.

Han hud ser rynket, tør, revnet og følsom ud. 

Da videoen når sin afslutning, drypper han sine øjne for at forhindre dem i at tørre ud, da han på grund af tilstanden, ikke kan blinke med øjnene.

Herefter introducerer han sin familie som han bor med, som er hans forældre og to brødre.

Gennem hele sit liv, har han stået over for mange problemer på grund af sin tilstand, men han fortsætter med at sejre med selvtillid. 

Han har gjort sygdommen til en del af sin identitet.

Han bekymrer sig ikke længere om andres meninger og opfordres af sin familie såvel som sine venner, til at leve et liv som alle andre.

Anbefalet til dig