Virksomhed endt i konflikt med 3F: Nu står 100 ansatte til en fyreseddel

Af: Mie M.B

|

23/02/2024

Foto: Google Street View
Der var store følelser at mærke da beskeden ramte de berørte ansatte

Mest læste i dag

Social Craft, en socialøkonomisk virksomhed beliggende på Ove Jensens Allé, står over for en dramatisk situation med en truende massefyring af alle dens cirka 100 ansatte inden for de kommende måneder. Dette skridt bliver en nødvendighed som følge af en konflikt med fagforbundet 3F, der søger at indgå en overenskomst med virksomheden, som primært ansætter personer på kanten af arbejdsmarkedet. Det fortæller Horsens Folkeblad.

Stinne Simonsen, stifter og direktør for Social Craft, har udtrykt, at denne udvikling er en direkte konsekvens af 3F's konfliktvarsel, sat til at træde i kraft den 7. marts. Ved et møde onsdag aften, som Folkebladet deltog i, blev de ansatte informeret om virksomhedens mulige lukning, en nyhed der blev modtaget med stor følelsesmæssig påvirkning og tårer.

Konflikten tog fart den 19. januar, da 3F udsendte det første konfliktvarsel, efterfulgt af et andet onsdag. Uden en forhandlingsløsning inden den 7. marts vil konflikten eskalere, forbydende Social Crafts ansatte med 3F-medlemskab at arbejde. Ifølge Simonsen vil en sympatikonflikt yderligere presse virksomheden til lukning på grund af tabte kundeordrer.

Social Crafts hovedsagelige samarbejdspartnere inkluderer større koncerner og kæder, hvor fleksjobbere udfører opgaver såsom lagerarbejde. Brian Tollak Nielsen, formand for 3F Horsens & Omegn, bekræfter muligheden for aktioner ved virksomhedens indgang, skønt en blokade af firmaet ikke er planen.

Fronterne i denne konflikt står klart: Social Craft argumenterer for, at det ikke er økonomisk bæredygtigt at indgå de krævede overenskomster uden en lokalaftale, der tager hensyn til fleksjobbernes unikke behov. Omvendt ser 3F Horsens & Omegn det som konkurrenceforvridende, at Social Crafts ansatte udfører arbejde, der kunne være udført af andre fleksjobbere under overenskomst.

Dialogen mellem parterne har været langvarig, men 3F føler nu, at tiden er inde til at skærpe kravene. "På et tidspunkt skal vi stramme til. Det har vi nu gjort," siger Brian Tollak Nielsen, samtidig med at han understreger, at 3F's dør stadig er åben for forhandling.

Anbefalet til dig