Virksomhed modtog 13 mio. kroner for 6 måneder siden: Nu har de erklæret konkurs

Af: Mie M.B

|

11/01/2024

Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Virksomheden har tidligere fået hjælp af bl.a. Just-eat topchef Klaus Nyengaard

Mest læste i dag

Teknologivirksomheden Sekoia har erklæret konkurs, blot et halvt år efter at have sikret sig 13 mio. kr. i investeringer og udtrykt optimisme om fremtiden i regnskabet.

Sekoia, kendt for sin app, der hjælper plejecentre med at optimere ressourcer og forbedre beboernes oplevelse, har tidligere haft succes i danske kommuner samt i Sverige og Storbritannien. Det skriver Finans.

Konkursen blev begæret af selskabet selv, og kurator Preben Jakobsen fra Gorrissen Federspiel afslører, at Sekoia har kæmpet med underskud gennem flere år og har forsøgt at tiltrække nye investorer uden succes på grund af akkumuleret gæld på 22,4 mio. kr.

Blandt investorerne gennem årene er prominente navne som den tidligere Just Eat-topchef Klaus Nyengaard, ventureselskabet Northcap og ejerkredsen, herunder statens investeringsfond Eifo og Susanne Gjørup fra Fætter BR-stifterfamilien.

Selvom konkursen er en realitet, har kurator besluttet at opretholde driften i øjeblikket for at minimere påvirkningen for kunder og ansatte. Preben Jakobsen bekræfter, at der allerede er interesse fra potentielle købere, og man arbejder på at sikre virksomhedens fortsatte eksistens under nye ejere og i en ny struktur.

Sekoias seneste regnskab afslørede en samlet gæld på 22,4 mio. kr., mens egenkapitalen var negativ med 8 mio. kr.

Anbefalet til dig