Visse strækninger får rigtigt travlt

12/05/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
De kommende dage bliver der travlt i trafikken.

Mest læste i dag

I Kristi himmelfartsferien forventer vi, at mange vil søge mod sommerhusområderne for at tilbringe de ekstra fridage dér. Derfor kan der periodevis opstå tæt trafik og forlænget rejsetid på udvalgte strækninger. Det fortæller Vejdirektoratet onsdag i en pressemeddelelse. 

"Det gør sig særligt gældende på udrejsedagene onsdag d. 12. maj, i tidsrummet 14:00-19:00, hvor ferietrafikken vil blande sig med myldretidstrafikken, samt på selve Kristi himmelfartsdag d. 13. maj i tidsrummet 11:00-14:00. Disse dage vil trafikken hovedsageligt bevæge sig fra hovedstadsområdet mod Jylland via Fyn og Sj. Odde," skriver Vejdirektoratet, inden de fortsætter: 

"Hjemrejsetrafikken forventes at være på sit højeste søndag d. 16. maj i tidsrummet 12:00-16:00 og vil især bevæge sig fra vest mod øst over E20 Fynske Motorvej og Vestmotorvejen samt via rute 21 fra Sj. Odde mod hovedstadsområdet."

Vejarbejde kan give forsinkelser

Trafikanter i begge retninger på den Fynske Motorvej skal være opmærksomme på, at der fra d. 9.–16. maj er trafikomlægning i forbindelse med et vejarbejde mellem Odense V og Aarup. Det betyder, at der kun vil være to spor farbare i dagtimerne, og kun ét spor farbart i aften- og nattetimerne (mellem kl. 19 – 05), hvor arbejdet primært udføres.

Der er derfor risiko for kødannelse og forlænget rejsetid, især på de travleste rejsedage i ferieperioden, advarer Vejdirektoratet. 

Øget trafik i sommerhusområderne

Vi forventer generelt øget trafik til og fra de større sommerhusområder rundt om i landet. Det gør sig bl.a. gældende på rute 16 Hillerødmotorvejens forlængelse i Nordsjælland samt rute 11 langs den jyske vestkyst.

Flere biler på vejene betyder større risiko for kødannelser og forlænget rejsetid. Derfor opfordrer vi til, at man altid holder sig orienteret om den aktuelle trafiksituation både før og under køreturen, hvilket man bl.a. kan gøre på www.trafikinfo.dk. Vi anbefaler desuden at man så vidt muligt lytter til P4 Trafik, som løbende kommer med trafikmeldinger, hvis der skulle opstå uforudsete hændelser på vejene. Dette giver en bedre chance for at undgå uheldige overraskelser i trafikken og er der problemer, kan man måske nå at ændre afrejsetidspunkt eller rute.

 

Anbefalet til dig