Vladimir Putin advarer verden mod Elon Musk: Man kan ikke stoppe ham

Nyheder
Foto: Aynur Mammadov / Shutterstock.com
Foto: Aynur Mammadov / Shutterstock.com
Ruslands præsident har delt en advarsel mod Elon Musk, da han mener, at man ikke kan stoppe den amerikanske rigmand.

Lige nu læser andre også

I et stort interview med journalisten Tucker Carlson, som er Vladimir Putins første interview med en vestlig journalist siden invasionen af Ukraine, deler han en advarsel mod Elon Musk.

Denne advarsel kommer i kølvandet på, at han af Carlson bliver spurgt, hvorfor han frygter et såkaldt 'overraskelsesangreb' fra USA. Det mente Putin dog ikke, at han havde lagt op til, hvorfor han svarede kontant tilbage.

"Det er ikke sådan, at USA ville indlede et overraskende angreb på Rusland. Det sagde jeg ikke. Har vi et talkshow eller en seriøs samtale?" sagde han ifølge Daily Star.

Carlson lo en smule af det, inden han lod Putin fortsætte med at fortælle om russisk og europæisk historie. Først efter omtrent en halv time valgte Carlson at afbryde ham for at stille det samme spørgsmål. Igen nægtede Putin dog at svare på det.

Senere i det samme interview begyndte Putin pludselig at tale om Elon Musk. Her henviste han blandt andet til, at Musk via sit selskab Neuralink havde indsat en chip i hjernen på et menneske.

"Der er rapporter om, at Elon Musk allerede har fået en chip implanteret i den menneskelige hjerne i USA," sagde Putin.

Det fik Carlson til at spørge ham om, hvad han mener om Musk. Dette spørgsmål tog Putin imod, hvorfor han valgte at fortælle uddybende om sit syn på den amerikanske rigmand, der også står bag Tesla og SpaceX.

"Jeg tror ikke, at der nogen, der kan stoppe Elon Musk. Han vil gøre, som han finder passende. Ikke desto mindre er du nødt til at finde noget fælles fodslag med ham, og lede efter måder at overtale ham på," lød det fra den russiske præsident.

"Jeg synes, han er en klog person. Det tror jeg virkelig på, at han er. Så du bliver nødt til at nå til enighed med ham, fordi denne proces (den teknologiske udvikling, red.) skal formaliseres og underlægges visse regler."

Putin udtalte sig også om flere andre emner, da han blev interviewet af Carlson. Blandt andet sagde han, at Vesten er mere bange for 'det stærke Kina, end for et stærkt Rusland'. I denne forbindelse påpegede han, at Rusland har 150 millioner indbyggere, mens der i Kina er hele 1,5 milliarder indbyggere.

Han sagde også i interviewet, at det vil være irrationelt at starte en global krig. Hvis det skulle ske, så frygter han, at det kan komme til at true selve menneskehedens eksistens.

Interviewet blev delt af Carlson på de sociale medier torsdag aften dansk tid. Den tidligere Fox News-vært rejste til Rusland for at mødes med den russiske præsident, som han fik mulighed for at interviewe den 6. februar.

Anbefalet til dig