Vladimir Putin forsøgt dræbt

23/5/22 17:11

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Den russiske præsident er angiveligt forsøgt myrdet.

Den 24. februar gav Vladimir Putin en utilgivelig ordre. Her gav han nemlig den russiske hær besked på at invadere Ukraine. Selv kaldte han det for en særlig militæroperation, der havde til formål at 'demilitarisere og afnazificere Ukraine'.

Få minutter efter, at den russiske præsident havde offentliggjort, at man ville sende russiske militær ind i Ukraine, begyndte missiler at ramme mål i hele landet. Det omfattede tilmed mål nær den ukrainske hovedstad Kyiv.

Den blodige krig i Ukraine raser på tredje måned, men en overraskende udmelding afslører, at det hele formentlig kunne have set anderledes ud i dag, hvis et forsøg på at slå Vladimir Putin ihjel, kort efter krigens begyndelse. 

Det er Ukraines militære efterretningschef, Kyrylo Budanov, der til den ukrainske avis Pravda, er kommet med den meget opsigtsvækkende udtalelse.

Her forklarede han, at man umiddelbart efter invasionen i slutningen af februar, forsøgte at myrde Vladimir Putin. 

"Det var et forsøg på at myrde Putin. Han blev endda angrebet af repræsentanter for Kaukasus-regionen, siges det," lød det fra Kyrylo Budanov ifølge Sky News.

Som bekendt slog attentatet fejl, for Vladimir Putin lever fortsat. Ifølge Kyrylo Budanov var der dog ikke blot tale om et mislykket forsøg på at myrde den russiske præsident, men derimod 'en total fiasko'.

"Det er omkring to måneder siden. Dette er ikke-offentlig information, og forsøget var en total fiasko. Jeg gentager, at dette forsøg var mislykket. Der var ingen omtale om dette, men det fandt sted, " sagde han.

Der er dog ikke blevet præsenteret nogle beviser for, at der skulle være hold i, hvad Budanov har udtalt. Desuden melder Sky News, at det ikke har været muligt for dem at verificere påstanden.

Vladimir Putin er dog ikke den eneste præsident, der angiveligt er blevet forsøgt myrdet, siden krigen i Ukraine brød ud. Ifølge The Telegraph har russiske lejesoldater flere gange forsøgt at dræbe den ukrainske præsident Volodymyr Zelensky.