Vladimir Putin fremsætter trussel om nye angreb

05/06/2022

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Den russiske præsident, Vladimir Putin, har udsendt en trussel om nye angreb.

Mest læste i dag

Hvis USA og Vesten beslutter sig for at donere en række langdistance-missiler til Ukraine, vil det ikke være uden konsekvenser.

Sådan lyder det fra den russiske præsident, Vladimir Putin.

Ruslands præsident har fremsat en trussel om, at de vil tage deres våben i brug, som de – efter hans udsagn – har nok. I samme ombæring sagde han, at ed vil ramme mål, som de endnu ikke har ramt.

"Vi vil træffe de nødvendige konklusioner og bruge vores våben, som vi har nok af, til at ramme de mål, vi endnu ikke har ramt," lød det fra Vladimir Putin til russisk stats-tv, Rossya-1, ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

Han kom dog ikke med nogen nærmere uddybning af, hvilke mål, der vil være tale om. Det eneste, han gjorde klart var, at det vil få konsekvenser, hvis ikke der bliver sat en stopper for donationen af langdistance-missiler til Ukraine.

Hertil sagde han også, at det er med den hensigt, at man kan forlænge den væbnede konflikt i Ukraine så langt som muligt, at vestlige lande sender våbendonationer til det krigshærgede land.

Store dele af landet har været og er ramt af krig, men for tiden er det især nær og i byen Sjevjerodonetsk i den østlige del af landet, at krigen er centreret.

Søndag morgen har der dog også været meldinger om, at der har været flere eksplosioner i den ukrainske hovedstad Kyiv.

Krigen har stået på i mere end tre måneder, da den russiske præsident sendte sine tropper ind i landet i slutningen af februar.

Flere medier har meldt, at Vladimir Putin havde en klar forventning om, at han hurtigt ville kunne overtaget landet. Derfor er han også blevet overrasket over, at krigen nu har varet i over tre måneder, og at der ikke er gjort store fremskridt.

Anbefalet til dig