Vladimir Putin har angiveligt overlevet 7 attentatforsøg

19/09/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Vladimir Putin menes nu at have overlevet syv attentatforsøg efter rapporter om, at hans limousine angiveligt blev angrebet i sidste uge.

Mest læste i dag

Kreml har allerede tilbagevist rygter, som først cirkulerede på en anonym Telegram-kanal, om angrebet på den russiske præsident. 

På spørgsmålet om, hvorvidt dette var korrekt, svarede talsmand Dmitry Peskov med et “nej”, rapporterede russiske statsmedier. 

Ifølge general SVR-kanalen blev bilen, som krigslederen kørte i, ramt af et højt brag fra venstre forhjul efterfulgt af kraftig røg. 

Opslaget lød: 

“På vej til bopælen, få kilometer væk, blev den første bil blokeret af en ambulance.” 

“Den anden bil kørte rundt uden at stoppe, en pludselig forhindring, og under omvejen til forhindringen, ved den tredje bil, hvor Putin var i, lød et højt brag fra venstre forhjul efterfulgt af kraftig røg.” 

“Bilen med præsidenten om bord fulgte trods kontrolproblemerne den førende bils rute, og på trods af at den måtte bremse, nåede kortegen, med undtagelse af den tidligere blokerede bil, sin destination.” 

SVR hævder, at deres oplysninger kommer fra interne kilder, men vi har ikke været i stand til at verificere påstandene. 

Det er også uklart, hvornår det potentielle attentatforsøg fandt sted, og hvem der står bag. 

I mellemtiden understregede Olga Lautman, seniorforsker ved Center for European Policy Analysis og medvært for Kremlin File-podcasten, at dette blot er et forsøg på at skabe panik.

“Rygtet om attentatforsøget på Putin kommer fra den underlige telegramkanal, der højst sandsynligt drives af russisk efterretningstjeneste.” 

Men hvis det er sandt, vil det være mindst det syvende forsøg, siden Putin tog magten. 

I maj, blev despoten angiveligt angrebet i Kaukasus, en bjergrig region besat af Georgien, Armenien, Aserbajdsjan og det sydøstlige Rusland, ifølge lederen af chefefterretningsdirektoratet for forsvarsministeriet i Ukraine, Kyrylo Budanov.

Budanov sagde dengang, at der var tale om “ikke-offentlig” information, og tilføjede: 

“Det var et absolut mislykket forsøg, men det skete virkelig.” 

“Det er omkring to måneder siden.” 

Dette var det næst nyeste forsøg, som menes at have fundet sted i starten af Ruslands invasion af Ukraine. Det rapporterer Metro.

Anbefalet til dig