Vladimir Putin med overraskende udmelding

12/04/2022

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Ruslands præsident, Vladimir Putin, kom i en nylig tale med en overraskende udmelding.

Mest læste i dag

Under et besøg i Vostochny Cosmodrome, der er et rumcenter, der ligger i den østlige del af Rusland, sagde Vladimir Putin, at hvad der sker i Ukraine, er en 'tragedie'.

Sådan lyder det fra nyhedsbureauet Tass, der ifølge BBC har transskriberet talen fra den russiske præsident.

På trods af, at Vladimir Putin tilsyneladende ser det, der sker i Ukraine som en tragedie, forklarede han i sin tale, at man ikke havde noget andet valg, end at iværksætte, hvad han kalder en 'særlig militær operation'.

Ikke nok med det, så har Vladimir Putin også udtalt, at hensigten bag Ruslands invasion var 'nobel'.

"Der er ingen tvivl. Målene er fuldstændig klare, og de er noble," sagde Vladimir Putin i sin tale.

Ydermere benyttede han igen muligheden for at insistere på, at der ikke er blevet begået i grusomheder i Butja, som der ellers har floreret billeder og videoer af, efter byen er blevet forladt af de russiske besættere.

Det russiske nyhedsbureau Tass skriver, at Putin har afvist både billeder og videoer fra området som beviser på civile drab, da han påstår, at de er 'forfalskede'.

Og i modsætning til, hvad der har floreret flere historier om, sagde den russiske præsident også, at hans invasion af Ukraine forløber efter planen.

Der har ellers været rapporter fra eksperter og efterretningstjeneste, der mener, at Vladimir Putin havde forventet en 'lynkrig', og at han dermed for længst ville have indtaget den ukrainske hovedstad Kyiv.

I talen udtalte Vladimir Putin også, at man ikke vil tolerere det 'folkeord', der er sket i Donbas, som ligger i den østlige del af Ukraine.

Der er dog ingen uafhængige organisationer, der har kunne bekræfte påstanden fra Vladimir Putin om, at der skulle være begået et folkemord på de prorussiske borgere i det østlige Ukraine.

Anbefalet til dig