Vladimir Putin vil forære millioner til russiske familier

18/4/22 17:35

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Ruslands præsident, Vladimir Putin, har meldt ud, at han fremadrettet vil forære flere millioner til afdøde grænsevagters familier.

Rigtig mange russiske soldater har mistet livet, siden Vladimir Putin beordrede den russiske hær til at starte invasionen af Ukraine.

Blandt de mange russere, der har mistet livet, er der også grænsevagter. Det har nu fået den russiske præsident til at underskrive et dekret, der har til formål at sikre den efterladte familie til afdøde grænsevagter.

I det nye dekret, der er blevet skrevet under af Vladimir Putin, fremgår det, at hvis en grænsevagt dør, mens han er i tjeneste, ved enten den ukrainske grænse eller ved grænsen til Donetsk- og Luhansk-regionerne, får vagtens familie en udbetaling.

Mere konkret vil der være tale om en udbetaling, der lyder på fem millioner rubler, hvilket er svarende til cirka 417.000 kroner. Det skriver BBC.

Det er en beslutning, der er blevet truffet 'for at yde yderligere foranstaltninger til social støtte til personale fra den føderale sikkerhedstjeneste ved grænsen og medlemmer af deres familie', lyder det fra det russiske nyhedsbureau Tass.

Tilsyneladende er det kun noget, der vil gøre sig gældende fremadrettet. Det tyder derfor på, at de efterladte familier til grænsevagter, der har mistet livet, ikke kan forvente at få en udbetaling.

Det nye dekret er blevet underskrevet i forbindelse med, at den russiske præsident har tildelt en ærestitel til en brigade, der er anklaget for at stå bag de mange grusomheder, der er blevet begået i byen Butja.

I dette dekret, der altså er blevet underskrevet af Vladimir Putin, har den 64. motorriffelbrigade fået titlen 'Guards', som de er blevet tildelt for deres 'heltemod og tapperhed samt vedholdenhed og mod'.

Ifølge de ukrainske myndigheder er mere end 300 civile ukrainere blevet dræbt i Butja, men de russiske myndigheder har nægtet at have noget med dette at gøre.