Voldsom dominans: Så mange solgte biler var i juli elbiler

Af: Kasper Rud

|

07/08/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Elbilerne bliver mere populære for hver dag, der går. Det viser de nyeste tal på solgte biler fra juli.

Lige nu læser andre også

Elbiler vinder hastigt frem i Danmark som en bæredygtig løsning på fremtidens transportbehov.

Med fokus på at reducere CO2-udledningen og forbedre luftkvaliteten har den danske regering indført en række incitamenter for at fremme brugen af elbiler.

Salget af elbiler er steget markant de seneste år. Det er understøttet af et stadig mere omfattende netværk af ladestationer over hele landet.

Danske forbrugere viser stigende interesse for elbiler - ikke kun på grund af miljøfordelene, men også på grund af den teknologiske udvikling og økonomiske besparelser på sigt.

Og netop dette viser de senest opgivet tal for solgte biler i Danmark i juli-måned. I juli nåede salget af elbiler i Danmark nemlig den højeste andel nogensinde af det samlede antal af solgte biler.

Det skriver FDM.

Det er dog ikke kun nye elbiler, der bliver købt og solgt i Danmark. Hvis man lægger tallet af nye og brugte elbiler sammen, så udgør de tilsammen 64% af alle de nye indregistreringer i juli.

Det er noget Danmark kan være ganske stolte af, da det står i en meget skarp kontrast til mange andre lande i Europa.

Kontrasten af interesse i elbiler er især stort, når man tager et kig på vores sydlige naboer fra Tyskland. I juli kom der er dyk i salget af elbiler, så bilmarkedet nu kun er 13% elektriske biler, hvorimod det for et år siden var oppe på 20%.

Der er ligeledes sket en tilbagegang i salget af elbiler i Schweiz og nabolandet Sverige.

En af grundene til den store interesse i elbiler i Danmark kommer blandt andet til forbrugerne fordi, at ladeinfrastrukturen er så god som den allerede er, og der hele tiden bliver optimeret på dette punkt.

Strømmen er billig og bilernes priser er konkurrencedygtige, hvis man ser på konkurrenterne med fossile brændstoffer.

Hvis man ser på de mest populære modeller af solgte biler i Danmark i juli - så er VW på toppen med deres ID.4/ID.5 modeller. Salget er tredoblet i forhold til sidste år. Tesla Model Y, der forinden var den bedst sælgende ligger i juli på 2. pladsen.

Se listen over de top 10 mest solgte elbiler i Danmark herunder:

Foto: FDM - Bilstatistik.dk

Anbefalet til dig