Voldsom varme: Her bliver det 35 grader

13/6/22 08:50

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Et højtryk er skyld i, at temperaturen snart vil runde de 35 grader.

Et højtryk fra Nordafrika har bevæget sig nordpå, og har ramt det sydlige Europa, hvilket har ført til, at Spanien er blevet ramt af temperaturer på op til 40 grader i løbet af de seneste dage.

Disse højtryk forventes nu at bevæge sig længere mod nord, hvilket bringer Storbritannien ind i en 'usædvanligt varm periode' i den kommende uge, skriver Express.

Sådan lyder den seneste prognose fra Netweather, som har advaret de britiske borgere om en potentiel hedebølge med 'rekordtemperaturer' på mellem 35 og 36 grader i den sydøstlige del, herunder i Sussex, Kent, Surrey og London.

De høje temperaturer kan ikke blot matche, men også overgå den de højeste temperaturer, der er blevet registreret i Storbritannien på denne tid af året, som blev registreret tilbage i 1976.

"Prognoser fra ECMWF og GFS antyder potentialet for rekordhøje temperaturer på omkring 35-36 grader i sydøst," melder Netweather.

"Til sammenligning er den britiske rekordtemperatur for juni på 35,6 grader, der blev registreret i Southampton den 28. juni 1976 under en berømt varm periode."

Dog er der andre prognoser, der viser, at højtrykket vil nærme sig, men ikke vil ramme Storbritannien, hvilket vil resultere i, at de maksimale temperaturer vil ramme de lave 30'ere.

Meteorolog Simon Partridge siger, at selvom det fortsat er tidligt at sige præcist, vil Storbritannien, især i den sydlige del af landet, højst sandsynligt blive ramt af varmt, tørt vejr i næste uge.

"Vi ser højst sandsynligt på højtryk i næste uge, hvilket betyder, at vejret vil være dejligt, stabilt og tørt med anstændigt solskin over den sydlige halvdel af Storbritannien," siger han til Express.

"I øjeblikket er der ret varmt vejr på tværs af Den Iberiske Halvø (Spanien og Portugal), og nogle af prognoserne trækker den varme langt nok mod nord til at nå det sydlige Storbritannien."

"I løbet af de næste par dage vil højtrykket begynde at bevæge sig ind over de sydlige dele af Storbritannien, som gradvist vil rammes af varmere luft fra længere sydpå."

"Især i anden halvdel af ugen vil vejret være tørt, solrigt og lidt varmere end gennemsnittet. Temperaturerne kan variere fra 24 til 34 grader."

"Hvis vi ser denne slags temperaturer, når den meget varme luft i Spanien bevæger sig nordpå gennem ugen, vil det være usædvanligt på denne tid af året - en usædvanligt varm periode."