Tusindevis af danskere befinder sig i øjeblikket rundt om i Europa på sommerferie, men for nogle ser ferien pludselig ud til at blive en smule mere kompliceret.
På øen Sicilien i det Italienske middelhav er den berømte vulkan Etna nemlig gået i udbrud, og det har store følger med sig.
Etna er en af verdens mest aktive vulkaner, og den viser sig nu igen frem med udledning af aske og lava.
Tirsdag blev lufthavnen i Catania på Sicilien lukket på grund af et vulkanudbruddet, der er et relativt lille et af slagsen.
Det skriver Reuters.
B.T. har været i kontakt med Thomas Opstrup, der er dansker og bosat 25 kilometer fra Etna. Han oplevede udbruddet på nært hold. "Jeg var ude ved mine vinmarker her til morgen, og så kunne jeg pludselig høre et ordentligt 'boooom.' Så får man jo fornemmelsen af, at jorden går under," fortæller han.
Thomas Opstrup beskriver begivenhedeb som mere voldsom end tidligere udbrud, selvom der ikke er nogen meldinger om nødvendige evakueringer i området.
Den store askesky, der nu spreder sig over det sicilianske landskab, udgør en udfordring for beboerne. Ifølge Thomas Opstrup er den største risiko ved at gå udenfor, at man får aske i håret.
Selvom dette måske lyder trivielt, er konsekvenserne for den lokale infrastruktur langt mere alvorlige.
For lufthavnen i Catania, som ligger på Siciliens østkyst, betyder udbruddet en fuldstændig standsning af flytrafikken. Det sker på et kritisk tidspunkt midt i højsæsonen for turisme, og påvirker derfor tusindvis af rejsende.
Lufthavnen vil forblive lukket indtil situationen er under kontrol, og der ikke længere kommer aske op fra Etna.