Vurderingsstyrelsen offentliggører: Disse danskere kan se frem til at betale mere i skat

Af: Mie M.B

|

11/12/2023

Nyheder
Foto: Vurderingsstyrelsen/Presse
Foto: Vurderingsstyrelsen/Presse
De sidste vurderinger forventes ude mandag

Mest læste i dag

I dag blev de første foreløbige vurderinger af erhvervsejendomme sendt ud, hvilket betyder, at nogle ejere allerede nu kan undersøge, hvordan fremtiden ser ud. Vurderingsstyrelsen oplyser, at resten af vurderingerne vil blive udsendt i løbet af mandagen. Det skriver B.T.

Omkring halvdelen af ejerne af erhvervsejendomme kan se frem til at skulle betale mere i skat. Dette er første gang siden 2012, hvor ejere af udlejningsejendomme og almene boliger har mulighed for at se en vurdering af deres ejendomme.

Ejendomsvurderingerne, der hidtil har været kritiseret for at være lavt vurderet og ujævne, bygger på en ny metode vedtaget af Folketinget i 2021. Claus F. Houmann, underdirektør i Vurderingsstyrelsen, udtaler: "Vurdering af erhvervsejendomme er grundlæggende en vanskelig opgave, da der er meget få handler og mange forskellige ejendomstyper. Derfor er det nødvendigt med en helt ny tilgang."

Da der er tale om foreløbige vurderinger, vil beskatningen af både ejerboliger og erhvervsejendomme i 2024 i første omgang ske ud fra disse foreløbige vurderinger. Houmann forventer, at grundskylden vil falde i 2024 for cirka halvdelen af alle erhvervsejendomme. For de øvrige ejendomme vil stigninger gradvis indfases over tid.

For ejendomsejere betyder det, at de i 2024 og 2025 har mulighed for at vælge at betale det samme som i 2023, med en stigningsbegrænsning på 4,75 procent. Almene boliger har en lavere stigningsbegrænsning på 3,5 procent for at undgå for hurtige stigninger i huslejen.

Selvom der forventes få væsentlige afvigelser mellem de foreløbige og endelige vurderinger, har ejendomsejere ikke mulighed for at klage over de foreløbige vurderinger. Klagemuligheden opstår først ved de endelige vurderinger. Undtagelser kan dog forekomme i specifikke tilfælde som køb- og salgssituationer eller undtagelser fra vurdering eller grundskyld, der ikke er inkluderet i de foreløbige vurderinger.

Vurderingsstyrelsen vil overveje at revidere enkelte foreløbige vurderinger, hvis der opdages fejl, enten af styrelsen selv eller ejendomsejere. Dette kan være tilfældet, hvis en større mængde vurderinger viser sig at være fejlbehæftede, eller hvis enkelte ejendomme har betydelige fejl i beregningerne som følge af datafejl. I september fik ejere af privatboliger adgang til de nye ejendomsvurderinger, hvilket førte til massiv kritik af vurderingernes præcision.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig