VVS'er advarer: Brug aldrig eddike og bagepulver til denne husgerning

Af: Lucas Andreas

|

20/08/2024

Nyheder
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Det vil tære rørene op.

Lige nu læser andre også

Mange har nok prøvet at bruge hvid eddike eller bagepulver til besværlige husgerninger derhjemme, som at fjerne kalk eller rense fuger.

Men der er dog én særlig husgerning, hvor man aldrig bør bruge hjemmemidlerne.

For når det kommer til afløb, kan de gøre mere skade end gavn.

Ifølge Mark McShane, der er VVS'er hos Boiler Cover UK, kan den kemiske reaktion fra eddike og bagepulver faktisk føre til korrosion af rør og gummitætninger, især i ældre VVS-systemer.

Det skriver The Express.

Mark McShane advarer mod hyppig brug af blanding til afløbsrensning, da det kan resultere i dyre reparationer.

Kombinationen af natriumbicarbonat fra bagepulver og eddikesyre producerer skum og kuldioxid, hvilket rigtigt nok kan fjerne ophobninger i rørene, men som også svækker rørets struktur over tid.

For at undgå skader anbefaler han, at man i stedet bruger dedikerede afløbsrensningsprodukter, som er designet til at være sikre og effektive.

Til de, der ønsker at vedligeholde deres afløb, foreslår eksperten regelmæssig rengøring, ideelt set hver til anden uge.

Derudover nævner han, at visse materialer aldrig bør hældes i afløbet, såsom fedt, kaffegrums, æggeskaller, stivelsesholdige madrester og hårprodukter.

Fælles for dem er nemlig, at de med tiden kan føre til tilstopninger, som kan være svære at fjerne.

VVS'eren påpeger, at tidlige tegn på tilstoppede rør kan inkludere gurglen i rørene, langsom afløbning, dårlig lugt og pletter omkring afløbet.

Hvis man oplever sådanne problemer, kan det være en indikation på, at rørene er ved at blive tilstoppet, og det kan være nødvendigt at tage professionel hjælp i brug for at undgå større skader.

Anbefalet til dig