Weekendvejret: Hvem kan forvente sne, og hvor titter solen frem?

23/2/23 20:07

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Nogle skal forvente is på vejene, mens andre kan finde solbrillerne frem

Vi går vinterens sidste weekend i møde, og mange vil formentlig glæde sig til at nyde foråret indenfor. 

Men først skal tre dage med blandede vejr overstås - for det er ikke alle dele af landet, der kan forvente samme weekendvejr, skriver Ekstra Bladet.

Ifølge Erik Hansen, der er vagthavende meteorolog hos DMI, bliver den østlige del af landet nemlig ramt hårdere end resten af Danmark.

“I morgen (fredag) ser det forholdsvis vådt ud, og det kan gå over i slud allerede i nat, men mest i de østlige egne, Fyn, Sjælland og Bornholm, hvor temperaturen vil være over frysepunktet” fortæller meteorologen.

Lysere ser det dog ud mod vestkysten - bogstavelig talt. Der kommer solen nemlig til syne i løbet af fredagen, inden de østlige fronter overtager hele landet.

“Der kan komme en lille smule sol i den vestlige del af landet og fortsat byger og muligt slud mod øst” lyder det fra DMI.

“Der kan komme enkelte snebyger natten til lørdag, hvor temperaturen falder. Det gælder over hele landet. Det kommer ikke til at være meget udbredt, men nogle steder kan der komme noget”.

Og hvad med søndag? Der forventes der desværre kulde og blæst i det fleste dele af landet, som en afslutning på ugen.

“Temperaturerne vil være fra frysepunktet til 3-4 grader lørdag. Det bliver blæsende og kommer til at føles rigtig koldt. Natten til søndag bliver det ned til 4 graders frost stadig blæsende med chance for lokale snebyger” fortæller Hansen.

Du kan se et direkte overblik på kortet Danmarks Meteorologiske Institut har lagt ud på deres Twitter-profil her: