WHO advarer: Abekopper kan stige hen over sommeren

01/06/2022

Thea Andersen

Foto: Shutterstock
WHO advarer mod en sommer med flere tilfælde af abekopper.

Mest læste i dag

Antallet af personer med påvist abekoppevirus-DNA har set sin største stigning, siden virussen først blev fundet i Storbritannien.

Og nu er WHO's europæiske kontor bekymret for, at den nylige ophævelse af restriktioner kan have været en katalysator for den hurtige spredning af abekopper.

Dette har fået Verdenssundhedsorganisationen, WHO, til at advarer folk.

Tirsdag meddelte WHO, at den havde til formål at begrænse abekoppeudbruddet ved at stoppe menneskelig overførsel i størst muligt omfang, og advarede WHO om, at potentialet for yderligere overførsel i denne sommer er højt.

Det oplyser teleSUR.

"Abekopper har allerede spredt sig på baggrund af adskillige masseforsamlinger i regionen. I løbet af de kommende måneder giver mange festivaler og store fester, der er planlagt, yderligere sammenhænge, ​​hvor smitte kan forekomme. Potentialet for yderligere spredning i Europa og andre steder i løbet af sommeren er høj," sagde Hans Kluge, direktør for WHO Europa.

Det tyder altså på, at endnu en virus kan komme til at præge vores hverdag. I hvert fald i løbet af sommeren.

Selvom denne advarsel kan vække bekymring, ser den samlede risiko for spredning ud til at være meget lav. Det har Verdenssundhedsorganisationen, WHO, tidligere udtalt.

Samtidigt er det dens mål at begrænse udbruddet ved at stoppe menneske-til-menneske overførsel i størst muligt omfang. Det fortalte Hans Kluge.

Anbefalet til dig