WHO advarer mod brug af pengesedler

04/03/2020

Nanna Christina Smidt

Foto: Shutterstock
Der opfordres nu til at droppe kontanter af frygt for coronavirus.

Mest læste i dag

 

 

Verdenssundhedsorganisationen fortæller, at COVID-19-virussen kan bæres og føres fra person til person på overfladen af ​​sedler, og derfor råder de folk til at bruge kontantløse betalinger i stedet.

Drop kontanterne

Købere opfordres til at droppe kontanter af frygt for coronavirus, efter at Verdenssundhedsorganisationen (WHO) fortæller, at pengesedler kunne sprede sygdommen.

Bank of England opfordrer også til hyppig håndvask og siger papir "kan bære bakterier eller vira".

Banker i Kina begyndte at desinficere og placere sedler isoleret i et forsøg på at stoppe spredningen af ​​den dødbringende virus.

Samtidig bruges der ultraviolet lys eller høje temperaturer til at sterilisere kontanterne, inden de forsegles og opbevares i 14 dage, før de igen går i cirkulation.

Mange bakterier på penge

En talsmand for Verdenssundhedsorganisationen, fortæller til Telegraph:

”Vi ved, at penge ofte skifter hænder og kan samle alle slags bakterier og virus. Vi vil råde folk til at vaske hænderne efter håndtering af pengesedler og undgå at røre ved deres ansigt. Når det er muligt, vil det også være tilrådeligt at bruge kontaktløse betalinger for at reducere risikoen for transmission."

Gennem videnskabelig forskning fra London Metropolitan University fandt de også ud af, at £ 5 og £ 10 sedler, der allerede var i omløb, indeholdt otte typer bakterier mellem dem, når de blev testet. Det rapporterer Manchester Evening News.

Det inkluderede også den berygtede sygdom Listeria - som kan forårsage kvalme, diarré og endda abort - og den antibiotikaresistente Enterococcus faecium. Også Staphylococcus Aureus (MRSA) blev fundet på £ 10-sedlerne under undersøgelsen, der blev udført i 2018.

Hver seddel og mønt er sandsynligvis blevet rørt af tusinder af mennesker, så man kun forestille sig, hvor meget bakterier de udsættes for - hvorimod et debet- eller kreditkort er lette at holde rent.

 

 

 

Anbefalet til dig