WHO med skræmmende advarsel: Næste pandemi vil være meget værre

Af: Ida Hansson

|

24/05/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Covic-19-pandemien har langt om længe lagt sig, og livet er stort set gået tilbage til det normale. Men eksperter mener, at den næste pandemi vil være langt værre.

Lige nu læser andre også

Under et møde i Verdenssundhedsforsamlingen i Genève, Schweiz, advarede generaldirektør Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, at farerne ved, at en ny Covid-19-variant dukker op, ville være katastrofal.

"Trusslen om, at en anden variant dukker op, som forårsager nye stigninger i sygdom og død er fortsat," sagde Tedros ifølge news.com.au.

"Og truslen om et andet patogen, der dukker op med endnu dødeligere potentiale, består."

Og mens WHO afsluttede sin globale sundheds nødsituation for Covid-19 tidligere på måneden, skal organisationen forberede sig på den næste pandemi.

"Når den næste pandemi banker på - og den vil - skal vi være klar til at svare beslutsomt, kollektivt og retfærdigt," tilføjede han.

Dr. Ghebreyesus tilføjede, at vi ikke er helt ude af skoven endnu.

Han fortsatte: "Hvis vi ikke laver de ændringer, der skal foretages, hvem gør så? Og hvis vi ikke laver dem nu, hvornår så?”

Men på trods af at han slog alarm, roste han WHO for at udarbejde en traktat, som blev godkendt, efter at organisationen havde forpligtet sig til at implementere reformer for den næste pandemi.

"En forpligtelse fra denne generation (til en pandemiaftale) er vigtig, fordi det er denne generation, der oplevede, hvor forfærdelig en lille virus kunne være," sagde han.

Lande under WHO har indledt forhandlinger om en global aftale om pandemi forebyggelse, beredskab og reaktion for at beskytte samfund og nationer mod fremtidige pandemiske nødsituationer.

Forhandlingerne om udkastet fortsætter i løbet af det næste år i henhold til en tidsplan fastsat af organisationen.

Roland Driece, medformand for INB Bureau, fra Holland sagde i en erklæring: "Starten af ​​diskussioner om konkret sprog til WHO's pandemiaftale sender et klart signal om, at lande i verden ønsker at arbejde sammen for en sikrere, en sundere fremtid, hvor vi er bedre forberedt på og i stand til at forhindre fremtidige pandemiske trusler og reagere på dem effektivt og retfærdigt."

Sammen med traktaten diskuterer organisationen og regeringerne også 300 potentielle reformer af de internationale sundhedsregulativer (2005) i et forsøg på at gøre verden sikrere mod overførbare sygdomme og garantere større retfærdighed som svar på folkesundhedsnødsituationer.

Dr. Ghebreyesus har slået til lyd for disse ændringer for at sikre, at 'verden aldrig igen skal stå over for ødelæggelserne af en pandemi som Covid-19'.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig