WHO melder ud om ny coronavariant: Er på fremmarch i Danmark

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Varianten spreder sig lige nu med høj fart i flere lande og har fået sundhedsmyndighedernes interesse.

Lige nu læser andre også

Igen, igen er en ny coronavariant ved at melde sin ankomst i flere lande, herunder i Danmark, hvor den med ét synes at have en central rolle i smittebilledet hertillands.

Det har da også fået sundhedsorganisationen WHO til at melde ud, at varianten, der har fået navnet 'JN. 1', vil blive holdt øje med.

Det skriver flere medier, herunder B.T.

Coronavarianten ser ud til at have blæst en hel række lande bagover ved at have spredt sig i allerhøjeste fart.

Det er netop dét, der har fået sundhedsmyndighederne frem i stolen, idet det ligner, at den er mere smitsom end andre af de mutationer, der lige nu er i omløb.

JN. 1-varianten er lige nu den hurtigst voksende variant i flere lande – heriblandt USA, hvor varianten udgør mellem 15-29 procent af nye infektioner, ifølge landets sundhedsmyndigheder.

Ifølge TV 2 er den såmænd ikke kun fremstormende i USA, men også i Danmark.

Tilbage i starten af december steg fremkomsten af varianten med tyve procentpoint på en uge, skrev mediet dengang.

Selvom JN. 1 viser tegn på at have nemmere ved at smitte end tidligere varianter, er der endnu ikke noget, der tyder på, at varianten fører til værre symptomer, ligesom alt tyder på, at de eksisterende vacciner beskytter mod alvorlig sygdom og død, når folk smittes med varianten. Det oplyser flere eksperter til Reuters.

JN. 1 er en mutation af Omikronvarianten, der smitter mere end den oprindelige covid-19 virus, men som ikke giver mere alvorlige sygdomsforløb end de tidligere varianter.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig