X Factor er tilbage: Særligt to deltagere tippes som vinder

13/5/20 11:25

Christian Granhøj Skouboe

Seerne har måtte vente længe på X Factor. Foto: Lasse Lagoni / TV 2
Ventetiden for tusindvis af X Factor-fans er ved at være forbi. På fredag går deltagerne igen på scenen, og denne gang gælder det en plads i finalen.

Flotte sangpræstationer, et husband i topform og tre dommere, som krydser klinger hver fredag aften. Sådan kender vi X Factor, der i år er i gang med sin 13. sæson.  Årets sæson har ikke været en undtagelse. Niveauet hos deltagerne har været tårnhøjt, og Sofie Linde har med vanlig sikker hånd styret seerne, publikum og ikke mindst dommerne igennem udsendelserne.

Men derudover har intet været, som det plejer i dette års udgave af X Factor. Corona-udbruddet har lavet godt og grundigt om på sæsonen, der bl.a. har budt på et live-show uden tilskuere, og X Factor har ligget stille i godt to måneder.

Fredag den 15. maj går det imidlertid løs igen, og det glæder Peter Emmike, oddsansvarlig i Danske Spil:

”For mange er fredag en aften, hvor man samles med familien foran skærmen for at hygge sig og blive underholdt. Og det er som om, at der mangler noget, når X Factor ikke er der. Derfor er vi mange, der har set frem til, at der igen kommer gang i sangkonkurrencen”, siger Peter Emmike.

Ved live-showet på fredag, hvor temaet er sange fra musikfilm, skal de tilbageværende fire solister og en gruppe dyste om en plads i finalen.

Efter at duoen Magnus og Aksel selv har valgt at forlade X Factor, har Ankerstjerne gruppen Smokey Eyes tilbage. Oh Land har sangerinden Ilona Artene, og Thomas Blachman har som den eneste dommer fuldt hold; nemlig Emil Wismann, Mathilde Caffey og Alma Agger.

Disse to er særligt favorittter

Og hos Danske Spil tror man, at Alma Agger står med de bedste kort på hånden til at nå finalen og løbe med den samlede sejr i dette års X Factor:

”Alma har hele vejen igennem været vores favorit, og det er hun fortsat. Hun leverer den ene toppræstation efter den anden og kan meget vel vinde, hvis hun fortsætter de gode takter og sammen med Blachman udvælger de rigtige musiknumre. Men det bliver spændende at se, hvordan hun og de andre deltagere har brugt den ufrivillige pause, og det kan jo være, at nogle af de andre har trænet flittigt”, siger Peter Emmike og fortsætter:

”Den skarpeste konkurrent til titlen er Mathilde Caffey, der har en sangstemme, som skiller sig ud. Og det kan bestemt heller ikke afvises, at Emil, der er blevet en publikumsyndling, løber med sejren, selvom han vokalmæssigt står svagest. Han har en smittende energi, som man kun kan blive glad i låget over, og derfor er han en outsider. Men det vil være en stor overraskelse, hvis han kommer helt til tops.”

Danske Spil giver pengene 1,65 gange igen, hvis Alma Agger kan lade sig kåre som X Factor-vinder. Odds på Mathilde Caffey som vinder er sat til 4,50. Bliver det derimod energibomben Emil Wismann, der kan kalde sig vinder af X Factor 2020, giver det pengene 8,00 gange igen. Smokey Eyes og Ilona er sat til henholdsvis odds 8,00 og 10,00.

Finalen afvikles i år den 22. og 23. maj. Det er første gang i X Factor-historien, at den strækker sig over to dage.