Yderligere 20 børn under 10 år ramt af mystisk ny leversygdom

28/5/22 12:00

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu er endnu flere børn blevet ramt.

Yderligere 20 børn under 10 år er blevet diagnosticeret med hepatitis. Det kommer midt i en bølge af mystiske tilfælde af leverbetændelse hos små børn, som eksperter mener kan være forbundet med adenovirus.

Adenovirus forårsager en række sygdomme, herunder forkølelse, ondt i halsen, opkastning og feber.

Storbritannien har registreret 222 hepatitistilfælde hos børn på 10 år og derunder fra begyndelsen af ​​dette år og til den 25. maj.

De syge var overvejende under fem år og viste tegn på gastroenteritis, efterfulgt af begyndende ​​gulsot. Symptomer på gastroenteritis omfatter diarré og kvalme.

Ingen børn i Storbritannien er døde af den mystiske bølge af hepatitis-tilfælde. Dr. Renu Bindra, senior medicinsk rådgiver og hændelsesdirektør ved UK Health Security Agency (UKHSA), har udtalt:

"Vores undersøgelser tyder fortsat på en forbindelse med adenovirus, og vi undersøger dette link sammen med andre mulige medvirkende faktorer, herunder tidligere infektioner som f.eks. som COVID.

"Vi fortsætter med at minde alle om at være opmærksomme på tegn på hepatitis - især gulsot, se efter et gult skær i det hvide i øjnene - og kontakt din læge, hvis du er bekymret," tilføjede han.

Storbritanniens sundhedsorganisation, UKHSA, understregede, at der ikke er beviser, der forbinder de nye tilfælde med Covid-vaccinen. De fleste af de børn, der led af leverbetændelse, er for unge til at have fået vaccinen. Det skriver Mirror.

Tilfælde af hepatitis er blevet registreret over hele Storbritannien som en del af den nye bølge, herunder 158 i England, 31 i Skotland, 17 i Wales og 16 i Nordirland.