Yderligere to feriefavoritter nærmer sig ‘nedlukning’ for danskerne

24/08/2020

Sarah Steenfeldt

Yderligere to lande risikere at komme på listen. Foto: Shutterstock.
Der er fare for, rejsevejledningen vil blive opdateret til at være destinationer, hvor danskerne frarådes ikke-nødvendige rejser til.

Mest læste i dag

Når Udenrigsministeriet på torsdag opdaterer sin rejsevejledning, er der en risiko for at yderligere to af danskernes foretrukne feriesteder, nu kommer på listen over steder, hvor danskerne frarådes at rejse til.

Årsagen til at de muligvis kommer på listen er, at de netop lige nu, oplever et stigende antal af smittetilfælde med coronavirus.

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser, hvis der er over 30 smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere om ugen. 

Hvis man ser nærmere på tallene fra Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Sygdomskontrol (EDC), er to europæiske lande nu i farezonen for at blive lukket ned.

De to lande der er tale om, er Frankrig som netop nu, har 29,9 tilfælde pr. 100.000 indbygger og Kroatien, som har 28,9 pr. 100.000 indbygger. Det er derfor meget tæt på, at disse to lande, ryger over 30 og dermed direkte ind på listen over lande, hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes til.

14 dages karantæne uden løn

Selvom ikke-nødvendige rejser frarådes, så betyder det ikke at danskere ikke må rejse til landene. Men rejser man dertil, så bør man gå i karantæne i 14  dage, efter hjemkomst. Samtidig kan man risikere at ens arbejdsgiver kræve, at man går i 14 dages karantæne uden løn

Norge og Storbritannien fraråder allerede deres borgere at rejse til Frankrig. 

Med i sin vurdering har de danske myndigheder også testniveauet, og hvor stor en andel der testes positive.

For at et land kan "tages af listen", skal smittetilfældet falde til under 20 smittetilfælde pr. 100.000. 

Lige nu fraråder Udenrigsministeriet alle ikke-nødvendige rejser til Monaco, Finland, Slovenien, Litauen, Estland, Letland, Island, Spanien, Irland, Andorra, Belgien, Bulgarien, Luxembourg, Malta og Rumænien - enten på grund af stigende smittetilfælde eller på grund af landets karantæneregler.

 


 

Anbefalet til dig