Youtube med kontant udmelding: Stopper populær feature

Af: Lucas Andreas

|

18/01/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Youtube mener at featuren går imod deres servicevilkår.

Lige nu læser andre også

YouTube, en af verdens mest populære video-sharing platforme, tilbyder gratis adgang til et væld af indhold. Brugere kan udforske diverse videoer, kanaler og skaberfællesskaber uden omkostninger, hvilket gør det til en tilgængelig og underholdende ressource for alle online seere. Men for at det kan lade sig gøre, er det annoncer desværre en nødvendighed. Men dem er der nogen, der prøver at undgå ved hjælp af såkaldte adblockers. Google, der ejer YouTube, betragter det dog som en klar overtrædelse af servicevilkårene ved at blokere annoncer.

Det melder de i en pressemeddelelse ifølge B.T.

Derfor "straffer" de nu bruger, der bruger adblockerne.
Og straffen bliver ikke til at overse - brugeroplevelsen bliver straks mere besværlig ved afspilning af videoer på streamingtjenesten.

En test foretaget af 9to5google.com afslører tydelige konsekvenser, når man forsøger at bruge en 'ad blocker'. Videoer indlæses betydeligt langsommere, og forhåndsvisninger af videoer bliver ofte ikke korrekt indlæst. Desuden påstås det at være næsten umuligt at se videoer i fuldskærm uden konstant at skulle genindlæse indholdet.

Popup-vinduer vises samtidig og meddeler, at brugere ikke kan anvende YouTube, medmindre de fjerner annonceblokeringen.

YouTube har længe haft fokus på denne problemstilling. Allerede sidste år forsøgte tjenesten aktivt at overtale brugere til at opgive de populære annonceblokerende softwareprogrammer. Google understreger betydningen af annoncer hos YouTube og deres støtte til kreatørerne, og de har endda udarbejdet en guide til at deaktivere tjenester som AdBlock, Adblock Plus eller uBlock Origin specifikt for YouTube.

Denne seneste udvikling indikerer en vedvarende kamp fra YouTube og Google for at bevare annonceindtægterne og støtte indholdsproducenterne på platformen.

Anbefalet til dig