Zelensky advarer om ny brutal russisk offensiv

Af: Ida Hansson

|

04/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zelensky har advaret, at Rusland forbereder sig på at "kaste alt" mod Ukraine i en brutal ny offensiv, da Putin gør et desperat forsøg på at "udsætte nederlaget".

Mest læste i dag

Zelensky, som talte i sin natlige tale, advarede det ukrainske folk om at forvente en bølge af russiske angreb i de kommende uger, mens Putin forsøger at "vende krigens bølge."

Vi er ikke i tvivl om, at de nuværende herrer i Rusland vil smide alt, hvad de har tilbage, og alle de kan samle op for at prøve at vende krigens bølge og i det mindste forsinke deres nederlag," sagde han.

"Vi er nødt til at forstyrre dette russiske scenarie. Vi forbereder os på dette. Terroristerne må tabe. Ethvert forsøg på deres nye offensiv må mislykkes,” tilføjede han.

Dette sker, da Kreml reviderede dødstallet fra Makiivka-angrebet til 89 russiske soldater fra det tidligere skøn på 63. Det skriver The Sun.

Russisk torturkammer fundet i det sydlige Ukraine

Endnu et russisk torturkammer blev opdaget i det sydlige Ukraine, rapporterede The Kyiv Independent i går.

Efterforskningsforanstaltninger for at identificere russisk militærpersonel involveret i krigsforbrydelser var i gang, hævdede rapporten.

Ifølge Ukraines forsvarsminister er der sket skader på 35,3 milliarder dollars i landets miljø, siden Putin begyndte sin brutale invasion.

"Skaden på den ukrainske økologi forårsaget af Rusland er anslået til $35,3 milliarder. Millioner af hektar naturreservater er truet. Artikel 55 i protokol I forbyder at føre krig mod det naturlige miljø i form af repressalier, men Rusland er ligeglad," skrev Oleksii Reznikov på Twitter.

Anbefalet til dig