Zelensky fyrer nøglepersoner: Anklager dem for at samarbejde med Rusland

18/07/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Zelensky fyrer spionchef, da han beskylder ham for at samarbejde med Rusland.

Mest læste i dag

Ukraines præsident har fyret sin spionchef og øverste statsanklager på grund af påstande om, at embedsmænd har samarbejdet med Rusland.

Zelensky udstedte brat ordrer om at fyre sin barndomsven og leder af Ukraines magtfulde indenlandske sikkerhedsagentur, SBU, Ivan Bakanov og generalanklager Iryna Venediktova.

Den arrige præsident sagde, at han havde fyret parret, efter at det kom frem, at mange medlemmer af deres agenturer havde samarbejdet med Rusland - med andre agenturer, der også var anklaget for forræderi. Det skriver Mirror.

Han sagde, at 651 sager om påstået forræderi og samarbejde er blevet åbnet mod anklagemyndigheden og retshåndhævende embedsmænd.

Mere end 60 embedsmænd fra Ivan Bakanov og Iryna Venediktovas agenturer arbejder nu mod Ukraine i russisk-besatte områder, tilføjede han.

Iryna Venediktova har spillet en nøglerolle i retsforfølgelsen af ​​russiske krigsforbrydelser.

"Sådan en række forbrydelser mod grundlaget for statens nationale sikkerhed ... stiller meget alvorlige spørgsmål til de relevante ledere. Hvert af disse spørgsmål vil modtage et ordentligt svar," sagde Zelensky i sin natlige tale til nationen.

Ivan Bakanov og Iryna Venediktova har ikke kommenteret påstandene.

Vadym Skibitskyi, en talsmand for ukrainsk militær efterretningstjeneste, sagde, at Rusland forbereder sig på næste fase af sin offensiv i Ukraine.

"Det er ikke kun missilangreb fra luften og havet. Vi kan se beskydninger langs hele kontaktlinjen, langs hele frontlinjen. Der er en aktiv brug af taktisk luftfart og angrebshelikoptere," sagde Vadym Skibitskyi.

Anbefalet til dig