Zelensky håner Putins nye 'superlaser'

Af: Ida Hansson

|

19/05/2022

Putin har skaffet nyt 'legetøj'.

Lige nu læser andre også

Den middelalderlige ortodokse krigermunk Alexander Peresvet har givet navn til det russiske laservåben Peresvet, som blev præsenteret i 2018. Ifølge Rusland kan laseren "forblænde" satellitter 1.500 kilometer fra Jorden.

Bury Borisov, Ruslands vicepremierminister for militær udvikling, meddelte onsdag, at Rusland nu arbejder på at masseproducere det effektive våbensystem.

Han fortæller også, at landet har udviklet et nyt laservåben: Zadira. Ifølge Borisov kan den nye laser brænde droner i en afstand af fem kilometer på bare fem sekunder, rapporterer nyhedsbureauet Reuters.

"Hvis Peresvet blænder, så kan den nye generation af laser ødelægge sit mål - termisk ødelæggelse, målet brænder op, siger Borisov i en russisk tv-udsendelse i går, onsdag.

Ifølge ham bliver de første prototyper af Zadira allerede brugt i Ukraine. Han oplyser også, at Rusland masseproducerer laservåbensystemet Peresvet. Det skriver Bland andre Aftonbladet.

Men Ruslands nye lasertrussel er blevet mødt med hånlige smil fra den ukrainske præsident Zelensky.

I en udsendelse sammenligner Zelensky Ruslands nye laservåben med de såkaldte "supervåben", som Nazityskland truede med i et forsøg på at forhindre nederlag i Anden Verdenskrig.

"Jo tydeligere det blev, at de ikke havde nogen chance i krigen, jo mere propaganda spredte de om deres fantastiske våben, der ville være så kraftige, at det garanterede et vendepunkt, sagde Zelensky.

"Og så ser vi, at Rusland efter tre måneder i krig forsøger at udvikle sin "wunderwaffe", det viser tydeligt den total fiasko invasionen er," tilføjede han.

Siden krigens start har Rusland beskudt Ukraine med 2.000 robotter - hvilket svarer til en stor del af hele Ruslands robotdepot ifølge Zelensky.

Ifølge Reuters har USA, Kina og Rusland i lang tid arbejdet på at udvikle laservåben, der kan ramme andre våben.

Udover at kunne nå droner har laservåben også et strategisk formål ved at slå satellitter ud, som bruges til at overvåge interkontinentale ballistiske missiler, der kan bære atomvåben.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig