Zelensky indkalder til hastemøde

30/9/22 06:25

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Præsident Zelensky har indkaldt til et hastemøde i Ukraines Nationale Sikkerheds- og Forsvarsråd i dag den 30. september.

Pressesekretær Serhii Nykyforov meddelte i et Facebook-opslag, at Zelensky har indkaldt til et hastemøde. Det rapporterer Ukrinform.

"Præsident Volodymyr Zelensky indkalder til et hastemøde i Ukraines Nationale Sikkerheds- og Forsvarsråd til i morgen," sagde Nykyforov.

Ifølge ham vil dagsordenen for mødet og andre detaljer blive offentliggjort senere.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Præsident Zelensky og hans polske kollega Andrzej Duda har diskuteret foranstaltninger til en kraftfuld konsolideret global reaktion på Ruslands ulovlige handlinger, der underminerer grundlaget for international lov.

Det oplyser den ukrainske præsidents pressetjeneste, rapporterer Ukrinform.

I et telefonopkald fokuserede de to landes præsidenter på den internationale reaktion på de falske "folkeafstemninger" afholdt af Rusland i de midlertidigt besatte områder i Donetsk-, Luhansk-, Kherson- og Zaporizhzhia-regionerne.

Den ukrainske præsident takkede Duda for den stærke støtte til Ukraine, der blev udtrykt under hans tale ved åbningen af ​​den 77. samling i FN's Generalforsamling i New York, samt for Polens klare holdning til ikke-anerkendelse af de såkaldte "folkeafstemninger".

Begge parter var enige om behovet for en stærk konsolideret reaktion fra verdens side på Ruslands ulovlige handlinger, som underminerer grundlaget for international lov. Konkrete skridt og tiltag, som parterne vil arbejde med i denne sammenhæng, blev drøftet.

Zelensky og Duda diskuterede også spørgsmålet om militær- og forsvarssamarbejde. Zelensky bemærkede Polens uvurderlige bidrag til at styrke Ukraines forsvarskapacitet og vigtigheden af ​​yderligere øget støtte til Ukraine.

Zelensky lykønskede Polen med den officielle åbning af den baltiske rørledning: "Dette er en vigtig begivenhed for at opbygge sikkerhed og styrke energiuafhængigheden i hele regionen," sagde han.