Zelensky kommer med klar besked: "Vi er alle Ruslands mål"

18/3/22 10:30

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Præsidenten kom med et helt klart budskab til resten af verden.

Volodymyr Zelensky har bedt europæiske ledere om at sende flere våben for at hjælpe ukrainere utrætteligt med at forsvare deres land, mens russiske styrker fortsætter med at bombe storbyer. Det skriver TheSun. 

Den heroiske leder opfordrede tirsdag lederne af Joint Expeditionary Force til at "hjælpe jer selv ved at hjælpe os" ved at sende mere udstyr.

"Vi er alle Ruslands mål, og alt vil gå imod Europa, hvis Ukraine ikke klarer den, så jeg vil gerne bede jer om at hjælpe jer selv ved at hjælpe os." sagde Zelensky og fortsatte:

"I kender de våben, vi har brug for. I ved, hvilken slags forsvarsforanstaltninger vi har brug for. I kender vores behov er kampfly, og uden jeres støtte ville det være meget svært. Vi ønsker, at I hjælper os, og jeg håber, at I vil være i stand til at øge den støtte, og I vil se, hvordan dette vil beskytte jeres sikkerhed, og hvordan det vil skabe en stabil fred ikke kun for os, men for jeres lande ."

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Zelensky sagde ydermere, at forsendelser af forsyninger fra nationer i Europa blev brugt hurtigt op, da ukrainske styrker tager erobrede russiske våben og maskiner i brug.

Det sker, da den ukrainske præsident igen bad Washington og dets NATO-allierede om at indføre en flyveforbudszone for at sikre, at "Rusland ikke ville være i stand til at terrorisere vores frie byer".

Han henvendte sig direkte til Joe Biden og sagde: "Jeg ønsker, at du er verdens leder. At være verdens leder betyder at være fredens leder."

Biden og Nato har modsat Zelenskys bønner om direkte involvering mod Rusland - og advarer om, at det kan føre til 3. Verdenskrig.

USA sagde, at de ville levere langtrækkende missilforsvar og Switchblade-bevæbnede droner, som vil give Kievs styrker mulighed for bedre at forsvare sig mod russiske fly på afstand.

Samtidig har Vesten har optrappet rækken af ​​kraftfulde våben, der bliver leveret til Ukraine, med Bayraktar TB2-droner, Stinger-missiler og bærbare panserværnsvåben, der sendes.

Det sker, mens Putins' tropper fortsætter med at presse deres angreb på større byer med nye missilangreb og beskydninger på udkanten af ​​Kyiv og den vestlige by Lviv,

Uden for Lviv bølgede sort røg i timevis efter en strejke tidligt i fredags, som borgmesteren sagde ramte et anlæg til reparation af militærfly nær byens internationale lufthavn, hvilket også beskadigede et busreparationsanlæg.

Foto: Shutterstock/Irpin, Ukraine 2022

Foto: Shutterstock/Irpin, Ukraine 2022

Sprængninger tidlig morgenen ramte også de nordlige kanter af hovedstaden, hvor mindst én person blev dræbt af beskydning på Podil, et kvarter lige nord for centrum af Kiev, ifølge beredskabstjenester.