Zelensky med stikpille til den russiske hær: For feje til at indrømme nederlag

13/07/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Zelensky mener, at den russiske hær er for fej til at indrømme nederlag.

Mest læste i dag

Den ukrainske præsident Volodymyr Zelensky har udtalt, at Ruslands militær er for fejt til at indrømme nederlag, og udråbte sit eget lands militære dygtighed, da en modoffensiv lanceres i det sydlige Ukraine.

Zelensky slog en sikker tone an i en national tale tirsdag, hvor han også fremhævede Ukraines voksende nærhed til den vestligt baserede NATO-alliance.

Den ukrainske præsidents bemærkninger kommer efter en infusion af våben fra vestlige allierede, og da landet søger at slå Ruslands territoriale gevinster tilbage i Ukraine.

Zelensky sagde i talen, at russiske besættere "ikke vil have et sikkert bagland nogen steder på vores land." Han sagde, at opsnappede kommunikationer fra russiske soldater viser, at de "virkelig er bange for vores væbnede styrker."

Ruslands militær er i stand til at opretholde konflikten, næsten i sin femte måned, på "basis af bundløse lagre af gamle sovjetiske våben," sagde han.

Ukraines militær hævdede tirsdag, at de ødelagde en russisk ammunitionsdump og dræbte 200 soldater med et missilangreb nær Nova Kakhovka i den sydlige Kherson-region. Det skriver Newsweek.

Ukraines militær meddelte også, at de havde dræbt en russisk general i et angreb.

Zelensky sagde i sin tale, at Ukraine er blevet associeret medlem af NATOs særlige multilaterale program om teknologisk interoperabilitet.

Selvom Ukraine ikke er fuldgyldigt medlem af NATO, sagde han, at udpegningen vil give Ukraine mulighed for at implementere NATO-standarder og deltage i udviklingen af ​​nye standarder.

Oleksii Reznikov, Ukraines forsvarsminister, var også selvsikker i denne uge i et interview med den britiske avis The Times og sagde, at landet har en "million stærk" styrke til at bekæmpe Rusland.

Anbefalet til dig