Zelensky om Boris Johnsons tilbagetræden: "Hørte nyheden med sorg"

Af: Ida Hansson

|

08/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ukraines præsident har sagt, at han føler sig 'sympatisk' over for Boris Johnson og 'ked af det' over hans tilbagetræden.

Mest læste i dag

Den britiske premierminister havde ringet til sin kollega torsdag eftermiddag for at 'gentage Storbritanniens standhaftige støtte' til Ukraine på trods af kaosset i Westminster.

Han understregede, at der var 'urokkelig støtte' i hele parlamentet til det ukrainske folk, og at Storbritannien vil blive ved med at sende dem militærhjælp 'så længe det er nødvendigt'.

Downing Street udtalte, at Boris Johnson afsluttede opkaldet med at fortælle Zelensky: "Du er en helt, alle elsker dig."

"Vi hørte alle denne nyhed (om Johnsons tilbagetræden) med sorg. Ikke kun mig, men også hele det ukrainske samfund, som er meget sympatisk over for dig. Vi er ikke i tvivl om, at Storbritanniens støtte vil blive bevaret, men dit personlige lederskab og karisma gjorde det til noget særligt," lød det i en erklæring fra Zelensky efter opkaldet.

Timer tidligere havde Boris Johnson meddelt uden for Downing Street, at han vil træde tilbage som Tory-leder i de kommende dage.

Dette vil sætte gang i en proces for at vælge en ny premierminister, selvom Boris Johnson har sagt, at han vil være "opsynsleder" indtil da. Det skriver Metro.

Premierministeren har siden lovet ikke at foretage nogen større retningsændringer i løbet af sin resterende tid på Downing Street nr. 10.

Tidligere premierminister John Major har ført opfordringer til, at lederskabskonkurrencen skal fremskyndes, hvis Boris Johnson nægter at lade stedfortræder Dominic Raab tage over i mellemtiden.

Anbefalet til dig