Zelensky om Putin: "Han fatter ikke, hvad der sker i Ukraine"

26/05/2022

Ida Hansson

Ukraines præsident er overbevist om, at Putin ikke forstår, hvad der faktisk foregår.

Mest læste i dag

Vladimir Putin lever i en konstrueret "alternativ virkelighed" og "forstår ikke helt, hvad der foregår" i Ukraine, har ukraines præsident Zelensky sagt.

Præsident Zelensky sagde, at Ruslands fuldskala invasion af hans land, som begyndte for 91 dage siden, højst sandsynligt vil ende med en forhandlingsløsning – men kun hvis Putin, hans russiske modpart, går med til direkte forhandlinger, som han hidtil har undgået.

"[Putin] er ikke helt klar over, hvad der foregår i Ukraine. Ukraine vil ikke overgive vores territorium, vi kæmper i vores land på vores land," fortalte Zelesnky onsdag til deltagerne ved World Economic Forum i Davos i Schweiz.

"Dette er en krig fra Ukraine, ikke mod nogen, men det er en krig for vores land, for vores frihed, for vores uafhængighed, for vores fremtid. Vi har ikke noget andet land. Vi skal blive, hvor vi er. Og der ville ikke være nogen mulighed for os at finde et andet sted at bo, og vi vil heller ikke lede efter et andet sted at bo," sagde han via videolink.

"Jeg synes, at præsidenten for Den Russiske Føderation faktisk burde skubbes ind i dagens virkelighed, ikke at være i denne boble og dennes alternative virkelighed," tilføjede Zelensky.

På spørgsmålet om hvornår krigen ville slutte, sagde Zelensky, at timingen afhang af den politiske vilje til at blive ved med at levere våben og finansiering "for at øge vores modstandskraft" såvel som fredsforhandlinger.

"Jeg er sikker på, at der ville være en form for fredelig proces, en form for samtaler, og vi ville diskutere spørgsmålet om, hvem Ukraine skal forhandle med, med hvilken præsident for Den Russiske Føderation vi skal forhandle med, " sagde præsidenten.

Zelensky har længe sagt, at kun direkte præsident-til-præsident samtaler kan afslutte kampene. Det skriver Newsweek.

Men den ukrainske leder sagde ogå, at Putin er isoleret fra virkeligheden af ​​hans stagnerende og kostbare invasion.

Zelensky tilføjede, at Moskva burde "demonstrere i det mindste noget, som at trække sine tropper og udstyr tilbage til stillingerne inden den 24. februar," for at vise engagement i forhandlinger.

Efter at have trukket sig tilbage fra nord, er russiske styrker nu fokuseret på at holde besatte områder i syd og rykke frem mod øst – i Donbas-regionens Luhansk og Donetsk oblaster, under russisk fuldmagtskontrol siden 2014.

Anbefalet til dig