Zelensky rejser til USA

Af: Ida Hansson

|

21/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ukraines præsident Zelensky vil onsdag besøge Washington for at møde den amerikanske præsident Joe Biden, har Det Hvide Hus bekræftet.

Mest læste i dag

Det er Zelenskys første udenlandsrejse siden den russiske invasion i februar. Zelensky vil også få mulighed for at tale til Kongressen.

Den ukrainske præsident er jævnligt vært for udenlandske ledere i hovedstaden Kiev og har besøgt tropper rundt om i Ukraine. Han aflagde et uanmeldt besøg i frontlinjebyen Bakhmut tirsdag. Det skriver BBC.

Præsident Zelenskys kontor accepterede formelt invitationen til Washington sidste fredag, inden besøget endelig blev bekræftet søndag.

I et brev tirsdag opfordrede formanden for det demokratiske hus, Nancy Pelosi, medlemmer af Kongressen til at være til stede onsdag aften.

"Vær venligst til stede for et helt særligt fokus på demokrati," skrev hun uden at give yderligere detaljer.

Den ukrainske præsident har også ofte talt med verdens ledere over telefon og via videoopkald - ofte fra sit kontor i Kiev.

Men et uanmeldt besøg i et fremmed land markerer det første siden krigen begyndte, og signalerer også vigtigheden af ​​Ukraines forhold til USA, som har spillet en ledende rolle i at yde militær støtte.

Præsident Zelensky har appelleret til mere finansiering og har sagt, at de månedlige forsvarsomkostninger for Ukraine var omkring 5 milliarder dollars.

Senest har amerikanske medier rapporteret, at præsident Joe Bidens administration overvejer at forsyne Ukraine med Patriot-missiler, der ville gøre landet i stand til at beskytte sin vitale infrastruktur mod russiske angreb.

Rusland har været rettet mod Ukraines energisektor og kastet millioner af mennesker ud i mørke i vintertemperaturer flere grader under frysepunktet.

Anbefalet til dig