Zelensky: Russiske soldater dræbte og torturerede 'for fornøjelsens skyld'

05/4/22 16:11

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Den ukrainske præsident, Volodymr Zelensky, fortæller i en tale til FN's Sikkerhedsråd, at russiske soldater har dræbt og tortureret 'for fornøjelsens skyld'.

I en tale til FN's Sikkerhedsråd fortæller den ukrainske præsident, Volodymr Zelensky, at russiske soldater har begået en lang række grusomheder under invasionen. 

I talen, der blev holdt på ukrainsk, og derfor blev oversat til medlemmerne af rådet, mener Zelensky, at 'der ikke er en eneste forbrydelse, de ikke ville begå' i Bucha. Det skriver BBC.

Den ukrainske præsident hævder, at civile ukrainere blev skudt på gaderne, i deres hjem, smidt i brøden og kørt over af tanks på gaden 'blot for fornøjelse' for de russiske soldater.

Han siger også, at de handlinger, der er blevet begået af de russiske styrker, minder om handlinger, der er blevet begået af terrorgruppen Islamisk Stat. Derudover fortæller han, at præsident Vladimir Putins propaganda handler om at 'eksportere' sit had til andre udover Ukraine.

"Det russiske militær ledte efter og dræbte målrettet enhver, der tjente vores land. De dræbte hele familier, voksne og børn, og de forsøgte at brænde ligene," siger Volodymyr Zelensky i sin tale.

I talen afslører han, at der er blevet begået afskyelige handlinger af de russiske soldater, hvilket omfatter at have skåret halsen over på civile, skåret deres lemmer af, og at have voldtaget kvinder foran deres børn.

Præsidenten mener ikke, at der er nogen forskel på disse handlinger, og de handlinger, der bliver begået af terrorister, andet end det faktum, at Rusland er medlem af FN's Sikkerhedsråd.

Han efterspørger desuden også den sikkerhed, som burde være leveret af FN's Sikkerhedsråd.

"Hvor er freden? Hvor er de garantier, som FN skal garantere?" siger han.

Zelensky siger også, at verden endnu ikke har set, hvilke yderligere krigsforbrydelser, der kan være begået af det russiske militær i andre dele af Ukraine, efter de påståede drab i byen Bucha.

"Geografi kan være anderledes eller forskellig, men grusomhed er det samme, forbrydelser er de samme, og konsekvenser skal være uundgåelige," siger han.